HOME / Natječaji /
Poziv na prijavu za sudjelovanje na konferenciji u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): “The engaged university. Linking the global and the local (ACA conference)”, Bled, Slovenija, 17. – 18. listopada 2019., rok za prijavu: 30. lipnja 2019.

Poziv na prijavu za sudjelovanje na konferenciji u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): “The engaged university. Linking the global and the local (ACA conference)”, Bled, Slovenija, 17. – 18. listopada 2019., rok za prijavu: 30. lipnja 2019.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva vas na prijavu za sudjelovanje na konferenciji pod nazivom The engaged university. Linking the global and the local koja će se održati na Bledu od 17. do  18. listopada 2019. u organizaciji Academic Cooperation Association (ACA) te slovenske Erasmus+ nacionalne agencije (CMEPIUS).

 

S obzirom da je konferencija međunarodnog karaktera, radni je jezik engleski.

 

Jedna od tema ove konferencije jest internacionalizacija visokog obrazovanja, no veći će naglasak biti na tzv. „aktivnoj ulozi visokih učilišta“ i utjecaju na lokalnu i regionalnu zajednicu. Ta zajednica uključuje, primjerice, civilno društvo, općine, poduzeća, udruge itd. Klasična uloga visokih učilišta odnosi se na predavanje/učenje i istraživanje, no u posljednje se vrijeme sve više spominje i tzv. „treća misija“ visokog obrazovanja, odnosno utjecaj i suradnja s neakademskim sektorom. Cilj konferencije jest dijeliti ideje i iskustva kako ova dimenzija može biti unaprijeđena suradnjom u europskim/međunarodnim projektima. S tim u skladu, na konferenciji će se tematizirati sljedeća područja:

 

  • društvena odgovornost
  • društvena angažiranost i aktivno građanstvo
  • inovacije i prijenos znanja
  • različitost i inkluzija
  • etika i vrijednosti.

 

Ciljana skupina su predstavnici visokih učilišta – osoblje ureda za međunarodnu suradnju i prodekani za međunarodnu suradnju te osoblje zaduženo za „treću misiju“, odnosno za suradnju s lokalnom i regionalnom zajednicom. Većina prezentacija uključivat će predstavljanje konkretnih projekata, studija ili inicijativa na međunarodnoj, nacionalnoj ili lokalnoj razini, dok će se dio programa u obliku tematskih paralelnih sesija usmjeriti na potencijalne projekte koji će uključivati „treću misiju“.

 

Detaljan program konferencije dostupan je ovdje

 

Broj sudionika

Konferencija će okupiti između 150 i 200 sudionika, a Agencija za mobilnost i programe Europske unije rezervirala je 3 mjesta za predstavnike iz Hrvatske (za područje visokog obrazovanja).

 

Troškovi

Agencija za mobilnost i programe Europske unije za odabranog sudionika financirat će troškove puta (u iznosu do 150,00 EUR) te troškove smještaja (dva noćenja do maksimalnog iznosa 120,00 EUR po noćenju). Trošak kotizacije snosi organizator događanja. Konferencija će se održati na Bledu 17. i 18. listopada 2019., dok je 16. listopada u večernjim satima predviđena zajednička dobrodošlica za sudionike konferencije.

 

Prijava

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem prijavnog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu na konferenciju jest 30. lipnja 2019.

Evaluacijski obrazac objavljen je ovdje.

 

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo vas da se obratite na adresu elektroničke pošte erasmus@mobilnost.hr.

datum otvaranja: 17.06.2019.
datum zatvaranja: 30.06.2019.
otvoren: Ne
datum objave: 17.06.2019.