HOME / Natječaji /
Poziv na prijavu za sudjelovanje na TCA tematskom seminaru: "Fostering Social Inclusion of migrants and ethnic communities through cultural heritage", Valletta, Malta, 22.-24. 10. 2019., rok za prijavu 2.9. 2019.

Poziv na prijavu za sudjelovanje na TCA tematskom seminaru: "Fostering Social Inclusion of migrants and ethnic communities through cultural heritage", Valletta, Malta, 22.-24. 10. 2019., rok za prijavu 2.9. 2019.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva Vas na prijavu za sudjelovanje na tematskom seminaru pod nazivom Fostering Social Inclusion of migrants and ethnic communities through cultural heritage, koji će se održati u Valletti, na Malti, od 22. do 24. listopada 2019. godine u organizaciji malteške nacionalne Erasmus+ agencije.

 

S obzirom da je seminar međunarodnog karaktera, radni je jezik engleski. 

 

Teme i ciljevi koji će biti predstavljeni tijekom tematskog seminara su sljedeći:

  1. Razmjena dobrih praksi i iskustava te razmjena ideja za nove Erasmus+ projekte na temu migracija i uključivanja migranata u društvo kroz suradnju s organizacijama aktivnima u kulturi.
  2. Bolje razumijevanje prioriteta programa Erasmus+ u području obrazovanja odraslih, razvoja strategije internacionalizacije i plana kvalitete od strane koordinatora projekata.
  3. Osmišljavanje novih projektnih prijedloga na temu seminara s ciljem poboljšanja njihove implementacije/provedbe.

 

Očekivani rezultati tematskog seminara: upoznavanje s mogućnostima programa Erasmus+ u (nestrukovnom) obrazovanju odraslih te razvijanje projektnih prijedloga za Natječaj 2020. g. Razmjena dobrih praksi i ideja te širenje mreže kontakata sudjelujućih organizacija.

 

Budući da se radi o trodnevnom cjelodnevnom tematskom seminaru, dolazak sudionika događanja predviđen je 21. listopada, dok su odlasci predviđeni 25. listopada.

 

Ciljana skupina

Kontaktni seminar otvoren je za predstavnike iz područja (nestrukovnog) obrazovanja odraslih, kako nove, tako i iskusne prijavitelje u okviru Ključne aktivnosti 2 programa Erasmus+. Namijenjen je svim organizacijama aktivnima u (nestrukovnom) obrazovanju odraslih i cjeloživotnom obrazovanju koje rade s migrantima, predstavnicima vlasti zaduženima za integraciju migranata (uključujući obrazovanje za stjecanje ključnih kompetencija), predstavnicima organizacija koje djeluju u području kulturne baštine, predstavnicima migrantskih zajednica i sl.

 

Broj sudionika

Na seminaru će sudjelovati do 30 sudionika iz cijele Europe, a jedno mjesto rezervirano je za sudionika iz Hrvatske, i to za područje obrazovanja odraslih. Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske. 

 

Troškovi

Malteška Erasmus+ Nacionalna agencija pokrit će trošak 4 noćenja u jednokrevetnoj sobi s uključenim doručkom te trošak sudjelovanja na seminaru.

Agencija za mobilnost i programe EU  sufinancirat će troškove puta u iznosu do 500,00 EUR.

 

Prijava

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem prijavnog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu na kontaktni seminar je 2. rujna 2019. godine.

 

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

 

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo da se obratite na adresu elektroničke pošte grundtvig@mobilnost.hr.

datum otvaranja: 06.08.2019.
datum zatvaranja: 02.09.2019.
otvoren: Da
datum objave: 06.08.2019.