HOME / Novosti /
Agencija za mobilnost i programe Europske unije na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu i Rijeci

Agencija za mobilnost i programe Europske unije na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu i Rijeci

Agencija za mobilnost i programe Europske unije sudjelovat će, kao i prethodnih godina, na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati 17. listopada u Zagrebu i 19. listopada u Rijeci. U izlagačkom prostoru djelatnici Agencije će posjetiteljima sajmova predstaviti mogućnosti koje im se pružaju u okviru programa Europske unije Erasmus+ i Obzor 2020.

 

Uz to, u programskom dijelu sajmova Agencija organizira radionice posvećene pojedinim programima i inicijativama za čiju je provedbu zadužena. Na zagrebačkom će se Sajmu stipendija 17. listopada održati radionica „Europass i Euroguidance – vaši saveznici u dobivanju stipendije“. Na toj će radionici polaznici dobiti osnovne smjernice za pisanje Europass životopisa. Ujedno će se kroz primjere napisanih životopisa polaznici upoznati s karakteristikama dobro i loše napisanih molbi i životopisa, što će im pomoći prilikom budućih prijava za stipendije i traženja posla.

 

Za sudjelovanje se potrebno prijaviti putem obrasca do ponedjeljka 16. listopada do 10 sati. Radionicu će održati Maja Parmač Konačić s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a nakon toga će na štandu Agencije od 16 do 17 sati savjetovati posjetitelje o pisanju Europass životopisa. Svi zainteresirani su pozvani da sa sobom ponesu životopise kako bi ih mogla pregledati i dati im smjernice kako ih poboljšati.

 

Za riječki Sajam stipendija 19. listopada pripremili smo predavanje o CEEPUS stipendijama, koje će održati stipendisti Andrea Trbojević i Barbara Buljat, studentice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, te Miroslav Puškarić s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Posjetitelji će imati priliku saznati kako se prijaviti za stipendije putem Srednjoeuropskog programa razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS).

 

Ovogodišnji sajam stipendija i visokog obrazovanja promiče širenje pristupa visokom obrazovanju u Hrvatskoj te poticanje međunarodne mobilnosti. Program Sajma stipendija u Zagrebu potražite na poveznici, a program Sajma stipendija u Rijeci dostupan je ovdje.

datum početka: 17.10.2017.
datum objave: 12.10.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade