HOME / Novosti /
Nagrada EGSO-a za civilno društvo 2019. godine posvećena osnaživanju žena i borbi za rodnu ravnopravnost

Nagrada EGSO-a za civilno društvo 2019. godine posvećena osnaživanju žena i borbi za rodnu ravnopravnost

Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) raspisao je natječaj za Nagradu za civilno društvo za 2019. godinu. Ovogodišnja je tema Više žena u europskom društvu i gospodarstvu, a nagradit će se inovativne inicijative i projekti čiji je cilj borba za jednake mogućnosti za žene i muškarce i jednako postupanje prema njima u svim sferama gospodarskog i društvenog života.

 

Za Nagradu EGSO-a za civilno društvo mogu se prijaviti sve organizacije civilnog društva službeno registrirane u Europskoj uniji koje djeluju na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj ili europskoj razini, ali i pojedinci. Mogu se prijaviti samo inicijative ili projekti koji su već provedeni ili su u tijeku.

 

Izabrat će se najviše petero dobitnika koji će dobiti nagrade u ukupnoj vrijednosti od 50.000 eura. Rok za podnošenje prijava je 6. rujna 2019. u 10:00 sati, a svečanost dodjele nagrada održat će se 12. prosinca 2019. u Bruxellesu.

 

Cjelokupan opis uvjeta i internetski obrazac za prijavu dostupni su na internetskim stranicama – Nagrada EGSO-a za civilno društvo.

 

O NAGRADI ZA CIVILNO DRUŠTVO

EGSO je pokrenuo Nagradu za civilno društvo, koja se ove godine dodjeljuje jedanaesti put, kako bi nagradio i potaknuo inicijative i postignuća organizacija civilnog društva i/ili pojedinaca kojima se daje znatan doprinos promicanju zajedničkih vrijednosti na kojima počiva europska kohezija i integracija. Nagrada za civilno društvo 2018. odnosila se na identitete, europske vrijednosti i kulturnu baštinu u Europi.

datum objave: 12.06.2019.