HOME / Novosti /
Održan Euroguidance studijski posjet sveučilištu University of Southern Denmark

Održan Euroguidance studijski posjet sveučilištu University of Southern Denmark

 

 

14. i 15. svibnja 2019. u danskom gradu Odenseu održan je studijski posjet na temu provedbe karijernog savjetovanja na sveučilištu University of Southern Denmark (SDU). Studijski posjet održan je u zajedničkoj organizaciji danskog Euroguidance centra i karijernog centra SDU, te u suradnji s Euroguidance centrima iz Finske, Švedske, Islanda, Latvije, Estonije i Hrvatske.

 

Na studijski posjet Euroguidance centar Hrvatska uputio je izaslanstvo karijernih savjetnika s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Visokog učilišta Algebra. Savjetnici su na studijskom posjetu imali priliku razmijeniti iskustva i primjere dobre prakse s kolegama iz različitih europskih zemalja te ostvariti vrijedne kontakte za buduće suradnje.

 

Karijerni centar SDU započeo je s intenzivnijom provedbom karijernog savjetovanja studenata 2014. godine, kada je program usvajanja vještina upravljanja karijerom kao pilot projekt uključen u nekoliko sveučilišnih kolegija. Nakon početnog uspjeha, program je danas dio 41 studijskog programa te studenti za odslušani program ostvaruju ECTS bodove. Karijerni centar SDU zapošljava devet savjetnika, koji osim provođenja programa usvajanja vještina upravljanja karijerom, nude individualno i grupno savjetovanje studenata te online savjetovanje, a dodatne napore ulažu kako bi još veći broj akademskog osoblja potakli na uključivanje u program.

 

Pročitajte osvrt na mrežnim stranicama SDU-a

 

Poziv na prijavu (rok 18.03.2019.)

 

datum objave: 11.06.2019.