HOME / Novosti /
Pet milijuna eura za Erasmus+ projekte mobilnosti u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Pet milijuna eura za Erasmus+ projekte mobilnosti u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

 

Zagreb, 11. i 12. srpnja 2019. – Na ovogodišnjem natječaju za projekte financirane u sklopu programa Erasmus+ iz područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, Ključna aktivnost 1, zaprimljene su 103 projektne prijave, a financijska je potpora dodijeljena za ukupno 55 projekata mobilnosti. Ukupni ugovoreni iznos sredstava za više od milijun eura veći je od prošlogodišnjeg i iznosi malo iznad pet milijuna eura, a ugovoreno je čak 99,7% raspoloživih sredstava.

 

Branka Radonić Choudhury, voditeljica Odjela za strukovno obrazovanje i osposobljavanje Agencije za mobilnost i programe Europske unije, u uvodnoj prezentaciji sastanka za korisnike Erasmus+ KA1 projekata mobilnosti istaknula je kako se kvaliteta prijava kontinuirano povećava, jer je u 2019. od 103 zaprimljene prijave čak 99 bilo iznad bodovnog praga, odnosno 96 posto, što je povećanje od 24 posto u odnosu na prošlogodišnji natječaj.

 

Na sastanku je sudjelovalo 60-ak sudionika, iskusnih i novih korisnika programa, kojima su prezentirane relevantne informacije i smjernice nužne za kvalitetnu provedbu projekata. Predstavljene su i mogućnosti primjene Europskog kreditnog sustava u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (ECVET) u međunarodnim mobilnostima učenika. Članovi Radne skupine stručnjaka za ECVET održali su prezentacije i radionički dio u kojem su korisnicima ukazali na dobre i loše strane unaprijed pripremljenih skupova ishoda učenja, kao i na proces njihova kreiranja. Ana Pavlić, koordinatorica za eTwinning, predstavila je mogućnosti za strukovne škole unutar eTwinning platforme.

datum objave: 12.07.2019.