HOME / Novosti /
Publikacija K internacionalizaciji obrazovanja – Sudjelovanje Republike Hrvatske u Programu za cjeloživotno učenje dostupna i na engleskom jeziku

Publikacija K internacionalizaciji obrazovanja – Sudjelovanje Republike Hrvatske u Programu za cjeloživotno učenje dostupna i na engleskom jeziku

Publikacija K internacionalizaciji obrazovanja – Sudjelovanje Republike Hrvatske u Programu za cjeloživotno učenje u izdanju Agencije za mobilnost i programe Europske unije od sada je dostupna i na engleskom jeziku u elektroničkom obliku.

 

U publikaciji Towards Internationalisation of Education – Participation of the Republic of Croatia in the Lifelong Learning Programme prikazano je istraživanje utjecaja Programa za cjeloživotno učenje (LLP) na sudjelujuće ustanove u RH u razdoblju od 2009. do 2013. godine i zajednički je projekt Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Rezultati istraživanja sumiraju utjecaj Programa za cjeloživotno učenje na sudjelujuće ustanove, ali isto tako otvaraju nova pitanja i upućuju na poteškoće koje su korisničke ustanove imale u provedbi. Stoga će se rezultati koristiti za daljnje unapređivanje kvalitete provedbe programa na nacionalnoj razini kako bi do 2020. u što većoj mjeri pridonio ostvarivanju nacionalnih i europskih ciljeva.

 

Zahvaljujući sudjelovanju uprava visokih učilišta i uključenih pojedinaca, istraživanje je obuhvatilo 189 ustanova (od čega 25 visokih učilišta), a anketne je upitnike ispunilo 956 osoba (među kojima 88 osoba iz sustava visokog obrazovanja).

Autori provedenih istraživanja u publikaciji K internacionalizaciji obrazovanja – Sudjelovanje Republike Hrvatske u Programu za cjeloživotno učenje su  dr. sc. Branko Ančić, Nikola Baketa, doc. dr. sc. Marija Brajdić Vuković i doc. dr. sc. Ksenija Klasnić. Publikaciju su uredili Ivan Milanović-Litre, Ivana Puljiz i Filip Gašparović, a na engleski ju je prevela Vera Hrvatin.

 

Online izdanje na engleskom jeziku dostupno je putem poveznice.

 

datum objave: 02.10.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade