HOME / Novosti /
Radionica i okrugli stol za stipendije Marie Sklodowska-Curie akcija

Radionica i okrugli stol za stipendije Marie Sklodowska-Curie akcija

U povodu poziva na natječaj za individualne stipendije za 2019. godinu u sklopu Marie Sklodowska-Curie akcija Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je 12. lipnja radionicu „Kako napisati uspješnu projektnu prijavu za individualnu stipendiju: čitanje projektnog prijedloga iz perspektive evaluatora“ i okrugli stol „Moje Marie Curie postdoc iskustvo“. Na radionici su sudjelovali doktorandi i iskusni istraživači koji su zainteresirani za razvoj svoje karijere putem Marie Sklodowska-Curie akcija i namjeravaju se prijaviti za individualnu stipendiju 2019. godine. Na radionici im je predstavljen koncept projektne prijave za individualne stipendije te na koji način evaluatori čitaju projektni prijedlog.  Radionicu su vodile dr. sc. Mihaela Perić, dugogodišnja evaluatorica Marie Skłodowska-Curie individualnih projektnih prijedloga, te dr. sc. Branka Bernard, prijašnja nacionalna osoba za kontakt za Marie Sklodowska-Curie akcije s dugogodišnjim iskustvom znanstvenog projektnog upravljanja.

 

 

Nakon radionice je 13. lipnja, u suradnji s hrvatskim poglavljem Marie Curie Alumni Associationa, održan okrugli stol „Moje Marie Curie postdoc iskustvo“, na kojem su predstavljena praktična iskustva hrvatskih istraživača u pisanju, prijavi i implementaciji Marie Curie postdoktorskih stipendija. Na okruglom stolu dr. sc. Petra Mikolčević, dr.sc. Marko Rožman te dr. sc. Filip Pošćić predstavili su svoja praktična iskustva u pisanju, prijavi i implementaciji Marie Curie postdoktorskih stipendija. U drugom dijelu, pod vodstvom dr. sc. Dragomire Majne, predsjednice hrvatskog ogranka MCAA, sudionici su imali priliku upoznati se sa strukturom uspješnog projektnog prijedloga. Okrugli stol je, također, stvorio odličnu priliku za umrežavanje i razmjenu iskustava.

 

 

Ovogodišnji natječaj za individualne stipendije otvoren je do 11. rujna 2019. godine, a namijenjen je iskusnim istraživačima odnosno onima koji imaju doktorat ili minimalno četverogodišnje iskustvo istraživačkog rada u punom radnom vremenu. Više informacija natječaju dostupno je na stranicama portala Funding & tender opportunities.

datum objave: 14.06.2019.