HOME / Novosti /
ESN organizira dvodnevnu konferenciju o poduzetništvu mladih

ESN organizira dvodnevnu konferenciju o poduzetništvu mladih

Erasmus studentska mreža Zagreb organizira dvodnevnu konferenciju Employ your Skills! o poduzetništvu mladih te važnosti vještina i iskustava stečenih za vrijeme studija.

 

Konferencija će se održati 24. i 25. ožujka 2017. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a namijenjena je primarno domaćim studentima, članovima Erasmus studentske mreže, ali i svima zainteresiranima.

Svrha je konferencije usmjeriti pozornost studentske populacije na činjenicu kako su aktivnosti kojima se bave za vrijeme studija od presudnog značaja za njihov daljnji razvoj i karijeru, a konačni je cilj potaknuti ih da iskoriste prilike koje im stoje na raspolaganju.

 

Employ Your Skills! konferencija zamišljena je kao skup interaktivnih predavanja i prezentacija gdje će se sudionicima pokušati približiti razne mogućnosti za usavršavanje koje im stoje na raspolaganju tijekom studiranja. Također, iz prve ruke će moći saznati o iskustvima svojih vršnjaka te kako su se neki od njih nakon završetka studija odlučili za pokretanje vlastitoga posla.

Svoj poduzetnički put i iskustvo predstavit će dvije uspješne startup inicijative CookHub i NanoDiy. Aleksandra Živković iz Agencije za mobilnost i programe Europske unije  predstavit će Europsku volontersku službu i brojne mogućnosti programa Erasmus+.

 

Predstavnica organizacije ESN Split osvrnut će se na najvažnije detalje kojima treba pridati pozornost pri pisanju i provedbi lokalnih i EU projekata.

Gosti će biti i prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić, profesor na Ekonomskom fakultetu, koji ima iskustva sa studentskim projektima i organizacijama, te Plavi ured grada Zagreba, koji pomaže u osnaživanju ekonomije i poduzetništva u Zagrebu.

Na konferenciji će sudjelovati i dvoje inozemnih gostiju, bivši članovi ESN-a iz Italije i Češke, a danas uspješni poduzetnici, te predstavnica kompanije Procter&Gamble koja će govoriti o mogućnostima za razvoj i stjecanje vještina koje studentima i mladima nudi ta velika multinacionalna kompanija.

datum početka: 24.03.2017.
datum objave: 08.03.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade