HOME / Novosti /
U Zagrebu održan trodnevni međunarodni Erasmus+ seminar za područje obrazovanja odraslih

U Zagrebu održan trodnevni međunarodni Erasmus+ seminar za područje obrazovanja odraslih

Međunarodni seminar o mogućnostima sudjelovanja u programu Erasmus+ u području obrazovanja odraslih „Making Adult Education more visible in Erasmus+ programmeodržan je u Zagrebu od 31. svibnja do 2. lipnja u hotelu International u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije, zadužene za provedbu programa Erasmus+ u Hrvatskoj.

 

Ovaj međunarodni seminar organiziran je kako bi se omogućilo povezivanje i suradnja organizacija za obrazovanje odraslih koje su usmjerene na podučavanje odraslih polaznika s manje mogućnosti, primjerice niskokvalificiranih osoba, osoba lošijeg socijalnog stanja, imigranata, izbjeglica, pripadnika manjina i osoba koje su prekršile zakon.

 

 

Uz pregled aktualnog stanja u području obrazovanja odraslih, otvarajući seminar ravnateljica Agencije za mobilnost i programe Europske unije Antonija Gladović poručila je kako prema posljednjem istraživanju provedenom u 20 zemalja članica Europske unije živi oko 64 milijuna niskoobrazovanih ljudi u dobi između 25 i 64 godine, a istodobno je sve veća potreba za visokokvalificiranim radnicima na tržištu rada. Prema istraživanju Programa međunarodne procjene kompetencija za odrasle (Programme for the International Assessment of Adult Competencies PIAAC), veliki udio odraslih ne posjeduje osnovne vještine poput pismenosti, računanja i rješavanja problema u tehnološki naprednijem okružju. To je posebno izraženo kada je riječ o osobama s manje mogućnosti koje se suočavaju s kulturološkim, društvenim, ekonomskim i obrazovnim preprekama. Stoga smo ovaj seminar posvetili upravo temi obrazovanja te skupine odraslih osoba, poručila je ravnateljica AMPEU Antonija Gladović.

 

 

 

Sudionici, predstavnici četrdesetak organizacija iz 15 zemalja, na seminaru su imali priliku pronaći partnere iz drugih zemalja za projekte mobilnosti osoblja. Također su se upoznali s mogućnostima financiranja projekata ustanova za obrazovanje odraslih u okviru programa Erasmus+, dobili smjernice za pisanje kvalitetnih projektnih prijava te se upoznali s uspješnim primjerima i iskustvima korisnika.

 

 

Fotografije sa seminara možete preuzeti ovdje.

datum početka: 31.05.2017.
datum objave: 05.06.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade