HOME / Natječaji /
Poziv na natječaj za individualne freemover mobilnosti u okviru programa CEEPUS

Poziv na natječaj za individualne freemover mobilnosti u okviru programa CEEPUS

Trenutno je otvoren natječaj za prijavu freemover mobilnosti u okviru programa CEEPUS. Freemover mobilnosti su mobilnosti izvan CEEPUS mreža što znači da se mogu prijaviti i svi oni čija matična visoka učilišta nisu partneri sa stranim visokim učilištem na kojem žele ostvariti mobilnost. Prijave se podnose za stipendije u ljetnom semestru tekuće akademske godine, a namijenjene su studentima, doktorandima i nastavnom osoblju hrvatskih visokih učilišta.

 

Mobilnosti se mogu ostvariti u zemljama srednje i istočne Europe, a popis zemalja sudionica možete pronaći ovdje.

 

Stipendije za studente u okviru programa CEEPUS traju cijeli semestar, iznimno i kraće, u svrhu istraživanja za završni rad. Doktorandi se također mogu prijaviti za kraće boravke, u svrhu istraživanja za doktorski rad. Stipendije za nastavno osoblje, u trajanju od 5 do 30 dana dodijeljuju se sa svrhom održavanje predavanja na stranim visokim učilištima.

 

U slučaju dobivanja stipendije u freemover kategoriji, uvjeti stipendiranja (iznosi stipendija, što stipendije uključuju te trajanje mobilnosti) isti su kao i za prijavitelje mobilnosti unutar CEEPUS mreža. Stipendije u okviru programa CEEPUS pokrivaju životne troškove, a iznosi stipendije razlikuju se od države do države. Koliko iznose stipendije u pojedinim zemljama i što sve uključuju možete vidjeti ovdje. Odlazni stipendisti iz Republike Hrvatske  imaju pravo na povrat putnih troškova.

Detaljni postupak prijave za freemover mobilnosti opisan je ovdje.

 

Rok za prijavu za freemover mobilnosti: 30. studeni 2017.

datum otvaranja: 01.11.2017.
datum zatvaranja: 30.11.2017.
otvoren: Ne
datum objave: 07.11.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade