HOME / Natječaji /
Poziv na prijavu za dodjelu Erasmus+ Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju 2017. – 2020.

Poziv na prijavu za dodjelu Erasmus+ Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju 2017. – 2020.

Objavljen je poziv na prijavu za dodjelu Erasmus+ Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (SOO) za razdoblje 2017. – 2020. Pozivaju se sve organizacije aktivne u provođenju kvalitetnih projekata mobilnosti učenika i osoblja u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u sklopu programa Leonardo da Vinci odnosno Erasmus+ programa s jasnom vizijom daljnje internacionalizacije ustanove (između ostaloga i daljnjom provedbom mobilnosti učenika i osoblja u SOO-u u sklopu Erasmus+ programa) da razmotre mogućnost stjecanja Erasmus+ Povelje za mobilnost u SOO-u i dostave svoje prijave prema uvjetima natječaja.

CILJ

Jedan od ciljeva programa Erasmus+ jest kontinuirano povećanje kvalitete mobilnosti u okviru strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te internacionalizacije organizacija za strukovno obrazovanje i osposobljavanje u zemljama koje sudjeluju u programu Erasmus+.

POVELJA

Erasmus+ Povelja za mobilnost u SOO-u zamišljena je kako bi se organizacije s dokazanom kvalitetom u organizaciji mobilnosti učenika i osoblja potaknulo da nastave razvijati svoje strategije europske internacionalizacije. Erasmus+ Povelja za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju je akreditacija organizacija s dokazanim uspjehom u organizaciji visokokvalitetne mobilnosti učenika i osoblja u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

PREDNOSTI I OBVEZE

Nositelji Povelje za mobilnost u SOO-u mogu u sljedećem natječajnom razdoblju od dodjele Povelje svoje prijave za Ključnu aktivnost 1: Mobilnost učenika i osoblja u SOO-u podnositi u pojednostavnjenom postupku te se obvezuju na provedbu kvalitetnih mobilnosti. Poveljom se nastoji poduprijeti i izgradnja kapaciteta organizacija pošiljateljica za organizaciju kvalitetne mobilnosti učenika i osoblja.

Erasmus+ Povelja za mobilnost ne daje jamstvo za buduće financiranje projekata, ne podrazumijeva izravno financiranje i nije uvjet za sudjelovanje u programu Erasmus+. Organizacije kojima Povelja nije dodijeljena ne gube pravo prijave projektnih prijedloga za mobilnost u okviru kasnijih rokova.

PRIJAVA

Savjetujemo da pažljivo proučite poziv i obvezu osiguranja kvalitete mobilnosti u SOO-u.

 

Rok za prijavu svih zainteresiranih koji udovoljavaju formalnim uvjetima je 17. svibnja 2017. godine u podne (12:00 h po srednjoeuropskom vremenu  - CET).

 

Više informacija o prihvatljivim sudionicima, kriterijima za odabir i dodjelu Povelje i ostale korisne informacije i upute te prijavni obrazac možete preuzeti putem poveznica:

 

Poziv na natječaj: ENHR

Obveza osiguranja kvalitete mobilnosti u SOO-u u okviru programa Erasmus+: ENHR

Upute za ispunjavanje prijavnog obrasca: EN

Prijavni obrazac – NOVO! 23.2.2017.  KA109 - Vocational Education and Training Mobility Charter

datum otvaranja: 03.11.2016.
datum zatvaranja: 17.5.2017.
otvoren: Ne
datum objave: 03.11.2016.

Kutak za studente

Kutak za mlade