HOME / Natječaji /
Poziv na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru: “Inclusive education – a road to social inclusion”, Slovačka, Bratislava, 12. - 14. rujna 2018. godine

Poziv na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru: “Inclusive education – a road to social inclusion”, Slovačka, Bratislava, 12. - 14. rujna 2018. godine

 

Agencija za mobilnost i programe EU poziva Vas na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje pod nazivom “Inclusive education – a road to social inclusion” koji će se održati u Slovačkoj, u Bratislavi, u razdoblju od 12. do 14. rujna 2018. godine. Budući da je kontaktni seminar međunarodnoga karaktera, radni jezik je engleski.

Kontaktni seminar usmjeren je na inkluzivno obrazovanje koje je ključni mehanizam socijalne inkluzije. Pristup kvalitetnom obrazovanju jedan je od najvažnijih preduvjeta socijalne inkluzije, stoga je vrlo važno razvijati vještine odgojno-obrazovnih djelatnika koji će prepoznati potencijalna negativna ponašanja kod učenika (npr. netrpeljivost, radikalizacija, ksenofobija, ekstremizam) te ih usmjeriti na pravi put tolerancije i prihvaćanja.

 

Svrha ovog kontaktnog seminara je razmjena dobre prakse u području inkluzivnog obrazovanja i socijalne inkluzije, umrežavanje i razvoj projektnih ideja u navedenom području.

 

Očekivani rezultati

Sudionici će razviti projektne ideje za školska partnerstva i započeti pripremu projektne prijave tijekom kontaktnog seminara.

 

Ciljana skupina

Kontaktni seminar otvoren je za sudjelovanje sudionicima iz područja odgoja i općeg (školskog) obrazovanja, a namijenjen je posebice ravnateljima i učiteljima osnovnih škola (uzrast od 10 do 14 godina) koji su zainteresirani za temu seminara i žele razvijati školska partnerstva u budućnosti.

Na kontaktnom seminaru će sudjelovati oko 60 sudionika iz cijele Europe, a do najviše 3 mjesta rezervirano je za sudionike iz Hrvatske.

 

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske.

 

Agencija za mobilnost i programe EU sufinancirat će troškove puta sudionika u iznosu do najviše 500,00 EUR. Sudionik je obvezan doprinijeti putnim troškovima iznosom od 450,00 HRK, bez obzira na cijenu karte.    

 

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem registracijskog obrasca.

Krajnji rok za prijavu na seminar je 30. svibnja 2018. godine.

 

Više informacija možete pronaći u sljedećim prilozima:

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo Vas da se obratite na našu e-mail adresu tca_obrazovanje@mobilnost.hr.

 

datum otvaranja: 15.05.2018.
datum zatvaranja: 30.05.2018.
otvoren: Ne
datum objave: 15.05.2018.