HOME / Natječaji /
Poziv na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje pod nazivom “Education for Democratic Citizenship in Erasmus+ School Exchange Partnerships”, Freiburg, Njemačka, 18. do 21. listopada 2018., rok za prijavu: 16. srpnja 2018.

Poziv na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje pod nazivom “Education for Democratic Citizenship in Erasmus+ School Exchange Partnerships”, Freiburg, Njemačka, 18. do 21. listopada 2018., rok za prijavu: 16. srpnja 2018.

Agencija za mobilnost i programe EU poziva Vas na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje pod nazivom “Education for Democratic Citizenship in Erasmus+ School Exchange Partnerships” koji će se održati u Njemačkoj, u Freiburgu, u razdoblju od 18. do 21. listopada 2018. 

 

Budući da je kontaktni seminar međunarodnoga karaktera, radni jezik je engleski.

 

Ovaj će kontaktni seminar sudionicima omogućiti zajednički rad na temi od zajedničkoga interesa. Naučit će više o programu Erasmus+ i mogućnostima sudjelovanja, odnosno načinu pripreme projektne prijave u okviru Ključne aktivnosti 2, a što se osobito odnosi na školska partnerstva (School Exchange partnerships). Sudionici će biti slobodni sami odabrati temu svoga projekta. Međutim, na seminaru će naglasak biti stavljen na temu odgoja i obrazovanja za demokratsko građanstvo, u skladu s Poveljom Vijeća Europe o obrazovanju za demokratsko građanstvo i ljudska prava. Seminar bi trebao omogućiti odgojno-obrazovnim djelatnicima da kroz stratešku partnersku suradnju odgojno-obrazovnih ustanova u okviru programa Erasmus+, svojim učenicima omoguće projektni rad, da jačaju njihove kompetencije i uče ih preuzimanju odgovornosti kako bi se lakše pozicionirali u suvremenom društvu te kvalitetnije razumijevali svoje političko, društveno i ekonomsko okruženje.

 

Svrha ovog kontaktnog seminara kojeg zajednički organiziraju njemačka nacionalna agencija Pädagogischer Austauschdienst (PAD) i Ministarstvo obrazovanja savezne države Baden-Württemberg je otkrivanje novoga načina implementacije odgoja i obrazovanja za demokratsko građanstvo putem sudjelovanja u međunarodnom projektu u okviru školskog partnerstva programa Erasmus+. Sudjelovanje u seminaru trebalo bi potaknuti sudionike na razvoj projektnih ideja i izradu projektnih prijedloga.

 

Ciljna skupina

 

Kontaktni seminar otvoren je za sudjelovanje sudionicima iz područja odgoja i općeg (školskog) obrazovanja, a namijenjen je prvenstveno ravnateljima škola i učiteljima te nastavnicima učenika uzrasta od 6 do 16 godina koji su zainteresirani za temu seminara i planiraju projekt Erasmus+ Strateškog partnerstva. Za potrebe kontaktnog seminara bit će izrađen TwinSpace na kojem će se nalaziti program seminara te ostale praktične informacije, stoga će se svi sudionici seminara trebati prethodno registrirati na portalu eTwinning i pridružiti TwinSpaceu. S obzirom na sve navedeno, prednost pri odabiru imat će odgojno-obrazovni djelatnici osnovnih škola.

 

Na ovome će kontaktnom seminaru sudjelovati oko 70 sudionika iz cijele Europe, a 3 mjesta rezervirana su za sudionike iz Hrvatske.

 

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske.

 

Njemačka nacionalna agencija osigurat će smještaj u jednokrevetnim sobama te pokriva troškove organizacije i obroka tijekom seminara. Agencija za mobilnost i programe Europske unije sufinancira troškove puta u iznosu do najviše 500,00 EUR. Sudionik je obvezan doprinijeti putnim troškovima iznosom od 450,00 HRK, bez obzira na cijenu karte.    

 

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem registracijskog obrasca.

Krajnji rok za prijavu na seminar je 16. srpnja 2018. godine do kraja dana (23:59h).

 

Više informacija možete pronaći u sljedećim prilozima:

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo Vas da se obratite na našu e-mail adresu tca_obrazovanje@mobilnost.hr.

datum otvaranja:
datum zatvaranja: 16.07.2018.
otvoren: Ne
datum objave: 12.07.2018.