HOME / Natječaji /
Poziv na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): Erasmus+ TCA contact seminar for Early Childhood Education and Care: Exploring the wonders of science and nature, Turku, Finska, od 29. rujna do 2. listopada 2019.; rok za prijavu: 7. srpnja 2019. godine.

Poziv na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): Erasmus+ TCA contact seminar for Early Childhood Education and Care: Exploring the wonders of science and nature, Turku, Finska, od 29. rujna do 2. listopada 2019.; rok za prijavu: 7. srpnja 2019. godine.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva vas na prijavu za sudjelovanje na seminaru pod nazivom Erasmus+ TCA contact seminar for Early Childhood Education and Care: Exploring the wonders of science and nature, koja će se održati u Turkuu u Finskoj od 29. rujna do 2. listopada 2019. u organizaciji finske nacionalne Erasmus+ agencije i Grada Turkua.

 

S obzirom na to da je seminar međunarodnog karaktera, radni je jezik engleski. 

 

Zašto sjene mijenjaju svoju dužinu? Kako biljke piju vodu i što im je potrebno za rast? Gdje voda nestaje nakon kiše? Djeca su istinski istraživači, a njihov interes za prirodne fenomene otvara beskrajne mogućnosti za istraživanje njihove neposredne okoline i kreće u pustolovinu u svijet prirodnih znanosti. Kako obrazovna okruženja mogu podržavati i poticati ovo učenje i jačati vrijednost prirodnih znanosti od rane dobi? Odgoj u ranom djetinjstvu trebao bi djeci omogućiti da promatraju, strukturiraju i razumiju svoje okruženje. Metode podučavanja trebaju promicati igru, kreativnost i radosno učenje. Svijet znanosti nudi bezbroj mogućnosti za različite pedagoške aktivnosti. Također, mogućnost korištenja digitalnih metoda čini učenje vidljivim i interaktivnim, a istodobno djeca mogu ojačati svoju vještinu korištenja digitalnih alata. Ovaj kontaktni seminar daje odgojno-obrazovnim djelatnicima iz područja ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja priliku da uče, razmjenjuju iskustva, raspravljaju o izazovima i pronađu alternativne načine za poboljšanje podučavanja prirodnih znanosti u vrtićima i prvim godinama školovanja.

 

Cilj ovoga seminara je okupiti stručnjake iz područja ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja iz različitih europskih zemalja, pružajući im priliku za umrežavanje i učenje iz ideja i praksi europskih kolega.

 

Očekivani rezultati seminara: Izrada projektnih ideja i projektnih prijedloga za strateška partnerstva u okviru programa Erasmus + (Ključna aktivnost 2).

 

Program događanja započinje 29. rujna u večernjim satima, a završava 2. listopada, u popodnevnim satima. Taj dan predviđen je za odlazak sudionika.

 

Ciljana skupina

Seminar je namijenjen odgojno-obrazovnim djelatnicima koji rade u vrtićima ili s djecom u prvom i drugom razredu osnovne škole, odnosno odgojno-obrazovnim djelatnicima koji rade s djecom starom od 3 do 8 godina.

 

Broj sudionika

Na seminaru će sudjelovati oko 50 sudionika iz cijele Europe, a najviše 4 mjesta rezervirana su za sudionike iz Hrvatske za područje odgoja i općeg obrazovanja.

 

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske. 

 

Troškovi

Agencija za mobilnost i programe Europske unije sufinancirat će za svakog odabranog sudionika troškove puta u iznosu do 500,00 EUR. Troškove smještaja za tri noćenja u jednokrevetnim sobama, obroka tijekom trajanja seminara, kulturnih događanja i materijala za seminar financirat će organizator.

 

Prijava

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem prijavnog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu na seminar je 7. srpnja 2019. godine.

 

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo da se obratite na adresu elektroničke pošte tca_obrazovanje@mobilnost.hr uz obvezno navođenje područja na koje se upit odnosi (područje odgoja i općeg obrazovanja).

 

 

datum otvaranja: 19.06.2019.
datum zatvaranja: 07.07.2019.
otvoren: Ne
datum objave: 19.06.2019.