HOME / Natječaji /
Poziv na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru u okviru Aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) programa Erasmus+ „Validation of non-formal and informal learning – opportunities for special target groups in AE/VET“, Kuopio, Finska, 28.11.-1.12.2017.

Poziv na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru u okviru Aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) programa Erasmus+ „Validation of non-formal and informal learning – opportunities for special target groups in AE/VET“, Kuopio, Finska, 28.11.-1.12.2017.

Agencija za mobilnost i programe EU poziva Vas na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru u okviru Aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) programa Erasmus+ Validation of non-formal and informal learning – opportunities for special target groups in AE/VETkoji će se održati u Kuopiu, Finska, u razdoblju od 28. studenoga do 1. prosinca 2017. Budući da je kontaktni seminar međunarodnog karaktera, radni jezik je engleski.

 

U većini europskih zemalja priznavanje i vrednovanje neformalnog i informalnog učenja ipak se provodi u okviru formalnog obrazovanja: u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te visokog obrazovanja. S druge strane, područje obrazovanja odraslih često ima ključnu ulogu u neformalnom i informalnom obrazovanju, osobito kad je riječ o ciljnim skupinama s manje mogućnosti kao što su imigranti, izbjeglice, nezaposlene osobe, zatvorenici, osobe s posebnim potrebama i sl.

 

Svrha ovog kontaktnog seminara koji organizira finska Nacionalna agencija za obrazovanje je razmjena iskustava i razvoj ideja o priznavanju i vrednovanju neformalnog i informalnog obrazovanja odraslih. Na seminaru će se razgovarati o mnogim važnim pitanjima: Kako primijeniti proces priznavanja i vrednovanja neformalnog i informalnog učenja u području obrazovanja odraslih? Koji su nam alati na raspolaganju? Koji su ključni dionici u procesu priznavanja i vrednovanja neformalnog i informalnog obrazovanja? Kako kvalitetno provesti proces priznavanja i vrednovanja i prilagoditi ga potrebama korisnika?

 

Na ovom tematskom seminaru sudionici će:

 

  • steći uvid u proces priznavanja i vrednovanja neformalnog i informalnog učenja, tzv. VNIFL (Validation of Non-formal and Informal Learning); upoznati se s njegovim prednostima i nedostacima; ovladati stručnom terminologijom te ključnim čimbenicima za osiguranje kvalitetne provedbe
  • dobiti uvid u proces priznavanja i vrednovanja neformalnog i informalnog učenja iz različitih nacionalnih perspektiva te iz europske perspektive
  • dobiti pristup alatima za priznavanje i vrednovanje neformalnog i informalnog učenja
  • upoznati i povezati se s drugim stručnjacima u obrazovanju odraslih i u području priznavanja i vrednovanja neformalnog i informalnog učenja
  • naučiti kako primijeniti proces priznavanja i vrednovanja neformalnog i informalnog učenja u matičnim organizacijama.

 

Ciljana skupina

 

Kontaktni seminar otvoren je za sudjelovanje stručnjacima iz područja obrazovanja odraslih, a namijenjen je prvenstveno nastavnom i nenastavnom osoblju koje radi s tzv. osobama s manje mogućnosti, kao što su imigranti, izbjeglice, dugotrajno nezaposleni, zatvorenici, osobe s posebnim potrebama i sl.

 

Za potrebe kontaktnog seminara sudionici će se trebati registrirati na elektroničkoj platformi za obrazovanje odraslih EPALE (ePlatform for Adult Learning in Europe). Za pitanja vezana za platformu možete se obratiti nacionalnoj službi za podršku pri Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

 

Na seminaru će sudjelovati oko 70 sudionika iz različitih europskih zemalja, a najviše 2 mjesta rezervirana su za sudionike iz Hrvatske.

 

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske.

 

Agencija za mobilnost i programe EU snosit će troškove kotizacije u iznosu od 750,00 EUR koji uključuju troškove smještaja za vrijeme trajanja seminara (3 noćenja), hrane i održavanja seminara (uključujući sve radne materijale). Troškovi putovanja nisu uključeni u kotizaciju, ali Agencija za mobilnost i programe EU sufinancirat će i troškove puta u iznosu do 600,00 EUR, a sudionik će bez obzira na cijenu karte doprinijeti putnim troškovima u iznosu od 450,00 HRK.

   

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem registracijskog obrasca.

Krajnji rok za prijavu na seminar je 17. rujna 2017. godine.

 

Više informacija možete pronaći u sljedećim prilozima:

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo obratite se na adresu naše e-pošte: tca_obrazovanje@mobilnost.hr.

 

 

ZA ONE KOJI ŽELE ZNATI VIŠE

 

Međunarodni kontaktni seminar pod nazivom “Making Adult Education More Visible in Erasmus+” s fokusom na Ključnu aktivnost 1 u području obrazovanja odraslih održan je u Zagrebu od 31.5. do 2.6.2017. godine u organizaciji hrvatske nacionalne agencije, Agencije za mobilnost i programe EU. Ciljne skupine obuhvaćene seminarom bile su osobe s poteškoćama u učenju, financijskim ili društvenim poteškoćama te osobe suočene s kulturološkim razlikama. Kratak video o seminaru možete pogledati ovdje.

datum otvaranja: 28.08.2017.
datum zatvaranja: 17.09.2017.
otvoren: Ne
datum objave: 28.08.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade