HOME / Natječaji /
Poziv na prijavu za sudjelovanje na seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA aktivnosti): Career Paths, Varšava (Miedzeszyn), Poljska, 19. – 21. lipnja 2018., rok za prijavu: 22. travnja 2018.

Poziv na prijavu za sudjelovanje na seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA aktivnosti): Career Paths, Varšava (Miedzeszyn), Poljska, 19. – 21. lipnja 2018., rok za prijavu: 22. travnja 2018.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva vas na prijavu za sudjelovanje na seminaru pod nazivom Career Paths, koji će se održati u Varšavi (Miedzeszyn), u Poljskoj, od 19. do 21. lipnja 2018. u organizaciji poljske nacionalne Erasmus+ agencije.

 

S obzirom da je seminar međunarodnog karaktera, radni je jezik engleski.

 

Poslodavci i stručnjaci koji proučavaju vještine potrebne za tržište rada tvrde da su za dobivanje posla potrebne profesionalne kompetencije, no za ostanak na tržištu rada potrebne su tzv. meke vještine (soft skills). Postavlja se pitanje kako steći potrebne vještine te kako ih razviti za budući posao. Koje su to vještine potrebne za budućnost? Je li moguće predvidjeti te vještine i pripremiti mlade za ulazak na tržište rada? Kako se prilagođavati potrebama tržišta rada? Mobilnost je zasigurno jedan od prikladnih instrumenata koji omogućuje stjecanje različitih vještina.

 

Svrha je ovog seminara razmjena iskustava o utjecaju projekata mobilnosti na razvoj kompetencija i njihov učinak. Seminar će omogućiti razmjenu iskustava, alata i metoda među sudionicima i pozvanim stručnjacima te predstavljanje istraživanja o mogućnostima unutar programa Erasmus+ i razvijanju projekata koji podržavaju karijerni razvoj kroz mobilnosti.

 

Ciljana skupina

Ciljana skupina seminara su predstavnici ustanova koje se bave karijernim usmjeravanjem: karijerni savjetnici, učitelji, predstavnici karijernih centara, donositelji odluka, Erasmus+ korisnici itd.

 

Broj sudionika

Na seminaru će biti oko 80 sudionika iz cijele Europe, a najviše 2 mjesta rezervirana su za sudionike iz Hrvatske (za područje visokog obrazovanja).

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske. 

 

Troškovi

Agencija za mobilnost i programe Europske unije sufinancirat će za svakog sudionika troškove puta sudionika u iznosu do 400,00 EUR, a sudionik će bez obzira na cijenu karte doprinijeti putnim troškovima u iznosu od 450,00 HRK, pri čemu je nužno da doprinos troškovima bude osiguran iz izvora financiranja koji ne potječe iz sredstava Europske unije. Smještaj, troškove obroka i materijala za seminar financirat će organizator.

 

Prijava

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem prijavnog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu na seminar jest 22. travnja 2018.

 

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

 

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo vas da se obratite na adresu elektroničke pošte erasmus@mobilnost.hr.

 
datum otvaranja: 09.04.2018.
datum zatvaranja: 22.04.2018.
otvoren: Ne
datum objave: 09.04.2018.

Kutak za studente

Kutak za mlade