HOME / Natječaji /
Poziv na prijavu za sudjelovanje na seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA aktivnosti): „Internationalisation strategies in VET – a training event for vocational institutions“, Mallorca, Španjolska, 30.9. - 3.10 2018., rok za prijavu 28.5.2018.

Poziv na prijavu za sudjelovanje na seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA aktivnosti): „Internationalisation strategies in VET – a training event for vocational institutions“, Mallorca, Španjolska, 30.9. - 3.10 2018., rok za prijavu 28.5.2018.

Agencija za mobilnost i programe EU vas poziva na prijavu za sudjelovanje na seminaru pod nazivom „Internationalisation strategies in VET – a training event for vocational institutions“, koji će se održati na Mallorci (točno mjesto održavanja bit će određeno naknadno) u Španjolskoj, u razdoblju 30.9. - 3.10.2018. u organizaciji španjolske, finske, mađarske i nizozemske nacionalne agencije.

 

S obzirom da je seminar međunarodnog karaktera, radni jezik je engleski. 

 

Svrha ovog seminara je olakšati proces planiranja, sastavljanja i unaprjeđivanja strategije internacionalizacije kako za projekte mobilnosti u okviru Ključne aktivnosti 1 (KA1) te projekte strateških partnerstava u Ključnoj aktivnosti 2 (KA2) u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, tako i za prijavu za dodjelu Erasmus+ Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju i to putem praktičnih primjera (case studies, peer learning, savjeti stručnjaka). Očekuje se da će sudionicima biti jasnija važnost strateškog planiranja te sam proces sastavljanja strategije kao i povezanost internacionalizacije i mobilnosti u svrhu razvoja ustanove/organizacije, da će moći ojačati, unaprijediti i oživjeti strategije internacionalizacije u vlastitoj ustanovi/organizaciji i moći mjeriti uspjeh i postizanje rezultata u internacionalizaciji vlastite ustanove/organizacije putem mjerljivih indikatora.

 

Ciljana skupina

Seminar je otvoren za sudjelovanje organizacijama u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju koje su spremne aktivno sudjelovati i doprinijeti treningu dijeljenjem vlastitih ideja i iskustava te žele sastaviti, ojačati, unaprijediti i oživjeti vlastite strategije internacionalizacije. Ciljana skupina seminara predstavnici su organizacija aktivnih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju koji žele učiti iz primjera dobre prakse drugih i imaju vlastite primjere za podijeliti s drugima na temu seminara. Prednost imaju strukovne organizacije koje aktivno rade na svom strateškom planiranju i internacionalizaciji te su uključene u KA1 i/ili KA2 aktivnosti i jedan od ciljeva im je i dodjela Erasmus+ Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju te realizacija daljnjih KA1 i KA2 projekata u strukovnom obrazovanju.

 

Broj sudionika                          

Na seminaru će biti oko 40 sudionika iz cijele Europe, a najviše 2 mjesta rezervirana su za sudionike iz Hrvatske: dva predstavnika iz jedne ustanove za strukovno obrazovanje i osposobljavanje (VET ustanove/organizacije) i to projektni koordinator i zakonski predstavnik ustanove/organizacije. Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske.

 

Troškovi

Agencija za mobilnost i programe Europske unije sufinancirat će troškove puta sudionika u iznosu do 500,00 EUR po sudioniku, a sudionici će bez obzira na cijenu karte doprinijeti putnim troškovima u iznosu od 450,00 HRK po sudioniku. Troškove smještaja financirat će nacionalna agencija domaćin.

 

Prijava

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem prijavnog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu na seminar je 28.05.2018.

 

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

 

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo Vas da se obratite na adresu elektroničke pošte strukovno@mobilnost.hr.

datum otvaranja: 18.05.2018.
datum zatvaranja: 28.05.2018.
otvoren: Ne
datum objave: 18.05.2018.