HOME / Natječaji /
Poziv na prijavu za sudjelovanje na studijskom posjetu u okviru Aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) programa Erasmus+ „Action Anti-Bullying DAPHNE project experiences, practices and educational policies in acting against bullying and promoting an effective learning with other European education practitioners“

Poziv na prijavu za sudjelovanje na studijskom posjetu u okviru Aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) programa Erasmus+ „Action Anti-Bullying DAPHNE project experiences, practices and educational policies in acting against bullying and promoting an effective learning with other European education practitioners“

Agencija za mobilnost i programe EU poziva Vas na prijavu za sudjelovanje na studijskom posjetu u okviru Aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) programa Erasmus+ „Action Anti-Bullying DAPHNE project experiences, practices and educational policies in acting against bullying and promoting an effective learning with other European education practitioners“ koji će se održati u Ploieştiu, Rumunjska, u razdoblju od 16. do 20. listopada 2017. Budući da je studijski posjet međunarodnoga karaktera, radni jezik je engleski.

 

Ovaj studijski posjet usmjeren je na predlaganje politika za sprečavanje međuvršnjačkog nasilja te socijalnih i emocionalnih pristupa učenju u školske kurikulume. U sklopu posjeta, sudionici će prisustvovati raspravama i prezentacijama o stanju na europskoj i svjetskoj razini te će se upoznati sa suvremenim pristupima za umanjivanje i sprečavanje nasilja. Tijekom posjeta školama, sudionici će se upoznati s rumunjskim obrazovnim sustavom, a osobito sa slabostima i prednostima istoga, s posebnim naglaskom na politike sprečavanja nasilja koje se provode. Na sastancima će sudjelovati relevantni dionici iz sustava obrazovanja, kao što su: predstavnici lokalnih, regionalnih i nacionalnih tijela, prosvjetni inspektori, ravnatelji te nastavnici i učitelji.  

 

Svrha ovog studijskog posjeta kojeg organizira Prosvjetna inspekcija okruga Prahova, a uz podršku rumunjske nacionalne agencije je promicanje zajedničke suradnje između dionika u području školskog obrazovanja. Posjetom se žele razmijeniti iskustva Action Anti-Bullying DAPHNE projekta, prakse i obrazovne politike s ciljem sprečavanja nasilja i efektivnog učenja s drugim obrazovnim djelatnicima iz Europe. Osim toga, posjetom se želi naglasiti mreženje u okviru projekata Erasmus+ Strateških partnerstava i Daphne projekata. Također se promiču politike i strategije o sprečavanju međuvršnjačkog nasilja te socijalni i emocionalni pristupi učenju u školskim kurikulumima.

Ciljana skupina

 

Kontaktni seminar otvoren je za sudjelovanje sudionicima iz područja odgoja i općeg (školskog) obrazovanja, a namijenjen je prvenstveno predstavnicima lokalnih, regionalnih i nacionalnih tijela, prosvjetnim inspektorima i savjetnicima, ravnateljima ustanova, školskim psiholozima, pedagozima i ostalom stručnom osoblju.

 

Na seminaru će sudjelovati oko 15 sudionika iz različitih europskih zemalja, a do najviše 3 mjesta rezervirano je za sudionike iz Hrvatske.

 

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske.

 

Agencija za mobilnost i programe EU sufinancirat će troškove puta sudionika u iznosu od 500,00 EUR, a sudionik će bez obzira na cijenu karte doprinijeti putnim troškovima u iznosu od 450,00 HRK.

   

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem registracijskog obrasca.

Krajnji rok za prijavu na seminar je 17. srpnja 2017. godine.

 

Više informacija možete pronaći u sljedećim prilozima:

 

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo Vas da se obratite na našu e-mail adresu tca_obrazovanje@mobilnost.hr.

datum otvaranja: 07.07.2017.
datum zatvaranja: 17.07.2017.
otvoren: Ne
datum objave: 07.07.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade