HOME / Natječaji /
Poziv na prijavu za sudjelovanje u aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): studijskom posjetu „Strengthening the competence-based approach in VET - Flexible learning paths and recognition of competences“

Poziv na prijavu za sudjelovanje u aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): studijskom posjetu „Strengthening the competence-based approach in VET - Flexible learning paths and recognition of competences“

Agencija za mobilnost i programe EU poziva vas na prijavu za sudjelovanje na studijskom posjetu u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje pod nazivom Strengthening the competence-based approach in VET - Flexible learning paths and recognition of competenceskoji će se održati u Finskoj, u Helsinkiju, 12.-17. studenoga 2017. godine. Studijski posjet je međunarodnog karaktera, a radni jezik je engleski.

 

Tema ovog studijskog posjeta je kompetencijski pristup u odgojno-obrazovnoj praksi te fleksibilni i individualni načini učenja i priznavanja kompetencija odnosno prepoznavanje i jačanje istoga u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

 

Svrha ovog studijskog posjeta je pojasniti sudionicima kako je kompetencijski pristup implementiran u finski sustav strukovnih kvalifikacija i kurikulume strukovnih organizacija te u njihovu suradnju s poslodavcima. Sudionici bi trebali steći uvid u to kako postoje individualni načini i putevi učenja u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju te koji su zahtjevi i mogućnosti u podučavanju, procjeni i priznavanju kompetencija, suradnji s poslodavcima te s time povezanim internacionalnim aktivnostima. Jednako tako, očekuje se da će sudionici steći uvid u način implementiranja Europskog kreditnog sustava u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (ECVET) u finskom sustavu strukovnog obrazovanja te dijeliti iskustva s kolegama iz drugih zemalja.

 

Ciljana skupina

Studijski posjet usmjeren je prvenstveno na ravnatelje i ostalo vodstvo (prodekan, pomoćnik/zamjenik ravnatelja, voditelji odjela, voditelji stručnog vijeća i sl.) iz organizacija aktivnih u području primjene strukovnog obrazovanja i osposobljavanja koji su zainteresirani za temu studijskog posjeta te umrežavanje s ciljem razvijanja i prijave Erasmus+ projekata u Ključnoj aktivnosti 1 i Ključnoj aktivnosti 2 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

 

Na studijskom posjetu sudjelovat će oko 50 sudionika iz cijele Europe, a do najviše 2 mjesta rezervirano je za sudionike iz Hrvatske.

 

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske.

 

Troškovi

Agencija za mobilnost i programe EU financirat će troškove smještaja za 5 noćenja u vrijeme trajanja studijskog posjeta (nedjelja - petak), 5 ručkova (ponedjeljak-petak), 3 večere i lokalni prijevoz (u organizaciji finske nacionalne agencije) te sufinancirati troškove puta u iznosu do 500,00 EUR, a sudionik će bez obzira na cijenu karte doprinijeti putnim troškovima u iznosu od 450,00 HRK.

 

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem prijavnog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu na aktivnost je 31. srpnja 2017. godine. Više informacija možete pronaći u sljedećim prilozima:

 

 

Za sva pitanja u vezi aktivnosti molimo Vas da se obratite na adresu elektroničke pošte strukovno@mobilnost.hr.

datum otvaranja: 14.07.2017.
datum zatvaranja: 31.07.2017.
otvoren: Ne
datum objave: 14.07.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade