HOME / Novosti /
Diljem Europe 12. i 13. listopada obilježavaju se Dani Erasmusa („Erasmus Days“)

Diljem Europe 12. i 13. listopada obilježavaju se Dani Erasmusa („Erasmus Days“)

Zagreb, 19. rujna 2018. - Diljem Europe i ove se godine obilježavaju Dani Erasmusa („Erasmus Days“) na kojima će građani sudjelovanjem u brojnim događajima u europskim gradovima imati priliku doznati više o rezultatima projekata programa Erasmus+ te se nadahnuti na vlastito sudjelovanje u ovom najvećem programu Europske unije namijenjenom obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu.

 

Prvi dan manifestacije - 12. listopada 2018. – rezerviran je za predstavljanje rezultata projekata u gradovima i zemljama sudionicama. Svi događaji - seminari, sastanci, izložbe fotografija, koncerti, radijske emisije, konferencije, digitalne aktivnosti – mogu se pretraživati na interaktivnoj karti na portalu www.erasmusdays.eu te na društvenim mrežama uz pomoć oznake (hashtag) #ErasmusDays.

 

U subotu, 13. listopada 2018., devet milijuna bivših i trenutačnih korisnika programa Erasmus+ pokazat će svoj europski ponos te predanost Europi. Budući da je 2018. Europska godina kulturne baštine, posebno će se predstaviti i sudionici s područja kulture.

 

Dani Erasmusa prvi su put održani 2017. godine na inicijativu francuske nacionalne agencije za program Erasmus+. U dva dana trajanja te manifestacije ukupno je održano 625 događaja u 324 grada u 11 europskih zemalja.

 

„Uz očekivano pokroviteljstvo Europske komisije i Europskog parlamenta te svih Erasmus+ agencija u Europi, očekujemo najmanje 1000 događanja u 20 zemalja tijekom ovih dana obilježavanja konkretne i pozitivne Europe. Dok se raspravlja o sljedećem Erasmus+ programu, #ErasmusDays će predstaviti europski utjecaj zahvaljujući uspješnim pričama i svjedočanstvima. Recimo svijetu koliko smo ponosni što smo Europljani, ujedinjeni u različitosti“, poručuju organizatori.

 

Središnji događaj – „Inspiration Day“ u Zagrebu

 

Središnji događaj na području Hrvatske u povodu Dana Erasmusa bit će Dan inspiracije („Inspiration Day“) koji Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira 12. listopada u Zagrebu. Na događaj pozivamo sve potencijalne sudionike programa Erasmus+ koji iz nekog razloga još nisu sudjelovali u programu, a prednost imaju predstavnici organizacija koje se bave strukovnim obrazovanjem i osposobljavanjem. Na Danu inspiracije upoznat ćete iskusne korisnike koji će svojim pričama iz prve ruke najbolje prikazati rezultate i pozitivan utjecaj sudjelovanja u programu Erasmus+.

 

Za sudjelovanje na ovom događaju potrebno se prijaviti putem prijavnog obrasca na poveznici, a program događaja dostupan je ovdje.

 

Događaji diljem Hrvatske za sve Erasmus+ skupine

 

I ostala područja programa Erasmus+ bit će obuhvaćena raznovrsnim događajiima. Bit će tu radionica za područje odgoja i općeg obrazovanja, događaja za mlade, nagradnih natječaja za studente i radionica za potencijalne sudionike s područja obrazovanja odraslih. Događaji se mogu jednostavno pretraživati na interaktivnoj mapi zajedničkog europskog portala www.erasmusdays.eu. 

 

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije u povodu Dana Erasmusa održat će se sljedeći događaji na kojima možete sudjelovati i nadahnuti se na sudjelovanje u programu Erasmus+:

 

Vrijeme Mjesto Naziv događaja Kome je događaj namijenjen Program događaja Prijava na događaj
12. 10. Tehnološki park, Zagreb Inspiration Day strukovno obrazovanje i osposobljavanje link link
12. - 13. 10.  Pomorska škola Zadar, Zadar Uvod u Ključnu aktivnost 2 – Školska partnerstva opće obrazovanje link  
12. - 13. 10.  Obrtno tehnička škola, Split eTwinning tečaj za napredne korisnike: Kako kvalitetno surađivati u eTwinning projektima opće obrazovanje link  
12.  10.  Agencija za mobilnost i programe EU, Zagreb Radionica za izradu projektnih prijava za program Erasmus+, Ključna aktivnost 1 u području obrazovanja odraslih obrazovanje odraslih link link
12. - 13. 10.  Hrvatska Nagradni natječaj „Best Erasmus Moments“ studenti polaznici Erasmus+ programa pravila natječaja  
12. - 13. 10.  Centar za edukaciju, Orahovica Trening za edukatore u području ljudskih prava mladi link link

 

 

datum objave: 19.09.2018.