HOME / Novosti /
EK pokrenula javno savjetovanje o promicanju socijalne inkluzije i zajedničkih vrijednosti

EK pokrenula javno savjetovanje o promicanju socijalne inkluzije i zajedničkih vrijednosti

Glavna uprava za obrazovanje, mlade, sport i kulturu Europske komisije pokrenula je javno savjetovanje o promicanju socijalne inkluzije i zajedničkih vrijednosti putem formalnog i neformalnog učenja. Savjetovanje je otvoreno do 11. kolovoza ove godine.

 

Rezultati ovih konzultacija, zajedno s ostalim podacima i dokazima, bit će uključeni u nacrt Preporuke Vijeća o promicanju socijalne uključenosti i zajedničkih vrijednosti putem formalnog i neformalnog učenja, što je najavljeno u Komisijinom dokumentu "Poticanje prevencije radikalizacije koja vodi k nasilnom ekstremizmu“.

 

On-line upitnik posebice će prikupiti javno mnijenje o važnosti obogaćivanja mladih ljudi zajedničkim vrijednostima te o tome kako obrazovanje i neformalno učenje mogu pomoći u postizanju tog cilja radi stvaranja društveno kohezivnijih društava.

 

Detaljnije informacije o konzultacijama i poveznica na upitnik dostupni su na sljedećoj poveznici: https://ec.europa.eu/info/consultations/public-consultation-recommendation-promoting-social-inclusion-and-shared-values-through-formal-and-non-formal-learning_en

datum objave: 29.06.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade