HOME / Novosti /
EPAS školama predstavljen rad AMPEU-a i mogućnosti u sklopu programa Erasmus+

EPAS školama predstavljen rad AMPEU-a i mogućnosti u sklopu programa Erasmus+

Tijekom seminara za učitelje u sklopu programa EPAS (European parliament ambassador school - Škola ambasador Europskog parlamenta) u organizaciji Europskog parlamenta i Foruma za slobodu odgoja, Agencija za mobilnost i programe Europske unije održala je 16. listopada 2018. prezentaciju za učitelje iz 25 hrvatskih škola.

 

 

Program Erasmus+ odnosno njegove mogućnosti i kako on može pomoći učenicima u razvoju i stjecanju europskih vrijednosti za područje odgoja i općeg obrazovanja predstavila je voditeljica Odjela za opće obrazovanje Ivana Puljiz,  naglasivši kako je samo ove godine za projekt mobilnosti zaprimljeno 96 prijava, a odobreno njih 50 koji će se sufinancirati sa više od 840 tisuća eura bespovratne potpore. Sljedeće godine očekuje se ponovni porast sredstava na oko sedam milijuna eura.

 

 

Ivana Puljiz je predstavila i osnovne informacije o eTwinningu, portalu namijenjenom međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole. Riječ je o zajednici koja je u Hrvatskoj iznimno aktivna sa više od 3700 projekata i gotovo 9000 registriranih nastavnika.

Mogućnosti u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja predstavila je voditeljica Odjela za strukovno obrazovanje i osposobljavanje Tina Matovina, istaknuvši kako su posebno ponosni time što je od 25 strukovnih škola njih 17 aktivno u programu Erasmus+. Ujedno je najavila brojne radionice i gostovanja koja slijede. Dio pozornosti usmjerila je i prema ECVET-u, vrlo jednostavnom dokumentu kojim se priznaju ishodi učenja i vrlo je koristan upravo za strukovne škole i zanimanja.

datum objave: 16.10.2018.