HOME / Novosti /
Erasmus+ i Europska godina kulturne baštine

Erasmus+ i Europska godina kulturne baštine

Budući da je 2018. godina proglašena Europskom godinom kulturne baštine, cijele će se godine organizirati aktivnosti i inicijative na europskoj, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini kojima će se širu javnost nastojati zainteresirati za kulturnu baštinu i poticati aktivno uključivanje građana u što veći broj događanja. Cilj je Europske godine kulturne baštine potaknuti više ljudi na otkrivanje i istraživanje europske kulturne baštine te ojačati osjećaj pripadnosti zajedničkom europskom prostoru.

 

 

Za postizanje tog cilja posebno se naglašava važnost uključenosti obrazovanja u obilježavanje ove teme. Jedan je od način pridonošenja kvalitetnoj komunikaciji povezanosti obrazovanja i baštine i korištenje oznake Europske godine kulturne baštine u projektima programa Erasmus+.

 

Oznaka daje pravo na korištenje vizualnog identiteta Europske godine kulturne baštine, uključujući logotip, slogan i hashtag, te će korisnicima programa Erasmus+ pružiti povećanu vidljivost kroz promociju događanja na nacionalnoj i europskoj web stranici Europske godine kulturne baštine. Prijaviti se mogu svi korisnici tekućih projekata, inicijativa ili događanja koji pridonose postizanju jednog ili više ciljeva Europske godine kulturne baštine.

 

Oznaka se može dodijeliti za kulturna događanja ili nastupe, uz medijska događanja, izložbe, emisije; informativne, obrazovne ili kampanje podizanja svijesti; festivale, uključujući filmske festivale; konferencije, simpozije, rasprave na forumima; studije i istraživanja; radionice i usavršavanja; istraživačke aktivnosti; posjete i razmjene; digitalne projekte.

 

Korisnici projekata Erasmus+ trebaju ispuniti prijavni obrazac dostupan ovdje:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/RequestLabelEYCH2018.

 

Inicijative su prihvatljive za dodjelu oznake ako se odvijaju u razdoblju od 7. prosinca 2017. godine i 31. prosinca 2018. godine i doprinose postizanju jednog ili više ciljeva Europske godine kulturne baštine, kao što je navedeno u člancima 2. i 3. Odluke.

 

Dodatne informacije o označavanju događanja potražite na sljedećoj stranici: https://europa.eu/cultural-heritage/how-label-your-event-eych-2018_hr te u Smjernicama na sljedećoj poveznici https://ec.europa.eu/culture/sites/culture/files/eych-label_award-guidelines_en.pdf.

 
datum objave: 05.03.2018.

Kutak za studente

Kutak za mlade