HOME / Novosti /
eTwinning zajednica bogatija za 39 hrvatskih škola

eTwinning zajednica bogatija za 39 hrvatskih škola

  • U 12. godini uspješnog razvoja eTwinning zajednice u Hrvatskoj, ove godine s ponosom predstavljamo 39 eTwinning škola druge generacije 2019.-2020.

 

Dinamična, kreativna i inovativna hrvatska eTwinning zajednica u 12. godini bilježi novi uspjeh: oznaku eTwinning škole dobilo je 39 predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola koje su se istaknule kvalitetom integracije informacijsko-komunikacijskih tehnologija i međunarodne suradnje u svoj redovan rad što Hrvatsku svrstava među 10 zemalja po broju nagrađenih ustanova. Naime, u ožujku 2019. godine zaključen je drugi natječaj za eTwinning škole Središnje službe za podršku eTwinningu u Bruxellesu koja je 1.004 odgojno-obrazovnoj ustanovi iz 39 eTwinning i eTwinning Plus zemalja članica dodijelila  oznaku eTwinning škole.

 

 

eTwinning je europska odgojno-obrazovna platforma za učenje i poučavanje. S više od 4200 projekata, 9613 nastavnika i 1811 odgojno-obrazovnih ustanova, te s ukupno 79 ustanova koje nose oznaku eTwinning škole, eTwinning zajednica u Republici Hrvatskoj nastavlja s trendom najbržeg rasta interesa za eTwinning u zajednici 39 zemalja koje sudjeluju u ovoj inicijativi.

 

Kako bi zadovoljile formalne uvjete natječaja, ustanove su morale biti prisutne na portalu eTwinning najmanje dvije godine s najmanje dvoje djelatnika registriranih na portalu te je barem jednom eTwinning projektu u kojem su sudjelovali trebala biti dodijeljena nacionalna oznaka kvalitete. Oznaka eTwinning škole vrijedi do kraja 2020. godine.

 

Europska mreža eTwinning škola poticaj je daljnjem razvoju eTwinninga. Ovom znakom eTwinning škole prepoznate su kao centri izvrsnosti u odgoju i obrazovanju ali i lokalnoj zajednici, kao ustanove koje promiču digitalne prakse, e-sigurnost, inovativne i kreativne pedagoške pristupe, stalni profesionalni razvoj i obrazovanje zaposlenih te suradnju u nastavi između učitelja i učenika.

 

 

Novost u ovogodišnjem Pozivu za podnošenje prijedloga za Erasmus+ su posebne mogućnosti upravo za eTwinning škole u okviru aktivnosti Školska partnerstva.  Budući da je kombiniranje fizičkih mobilnosti i virtualne suradnje važan element ove vrste partnerstva, uporaba portala eTwinning te status eTwinning škole bit će posebno vrednovani u projektnim prijavama za Školska partnerstva.

Ovdje možete pronaći popis svih odgojno-obrazovnih ustanova s oznakom eTwinning škole u Hrvatskoj.

datum objave: 20.03.2019.