HOME / Novosti /
Odabrane tri najbolje studentske fotografije s Erasmusa!

Odabrane tri najbolje studentske fotografije s Erasmusa!

Studentska udruga ESN Hrvatska u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU (AMPEU) odabrala je najbolje fotografije na temu gastronomije u sklopu nagradnog natječaja #besterasmusmoments2019. Anna Kaić je osvojila prvu nagradu mobitel Samsung Galaxy A50. Drugu nagradu – poklon bon za večeru ide Ani Širić, a treću nagradu – poklon paket AMPEU promotivnih materijala osvojila je Jana Milošević s fotografijom turske trpeze.Pobjednička fotografija koju je objavila Anna Kaić sa studentske razmjene u Estoniji najbolje ilustrira simboliku Erasmusa – međusobno upoznavanje i širenje vidika. U ovom slučaju je to bilo kroz gastronomiju, jer hrana je ipak univerzalno sredstvo komunikacije. Na pobjedničkoj fotografiji je prikazana je šarena trpeza s različitim jelima koje su novopečeni prijatelji iz različitih zemalja priredili za zajedničko druženje i bolje upoznavanje.

Na drugonagrađenoj fotografiji iz Lisabona uz slatko portugalsko pecivo prikazan je glavni simbol grada -  žuti lisabonski tramvaj.Na trećenagrađenoj fotografiji prikazana je raskoš turske gastronomije, uz koju se najbolje ruše komunikacijske barijere i sklapaju prijateljstva.
Sudionici natječaja trebali su na nekom od svojih privatnih profila (Facebook, Instagram, Twitter), objaviti fotografiju jela, hrane, namirnice, restorana, tržnice iz zemlje u kojoj su bili na Erasmusu.

Čestitamo autorima nagrađenih fotografija! Hvala svim sudionicima na objavljenim fotografijama. Doista je bilo sjajnih foto-kompozicija, pa je stručnom žiriju trebalo malo duže da odabere najdojmljivija ostvarenja.

Dobitnice će biti obaviještene o preuzimanju nagrada.

datum objave: 14.10.2019.