HOME / Novosti /
Održan početni i tematski sastanak s Erasmus+ koordinatorima

Održan početni i tematski sastanak s Erasmus+ koordinatorima

Zagreb, 26. svibnja 2017 - Za što uspješniju provedbu projekata mobilnosti prema programskim zemljama (KA103), Odjel za visoko obrazovanje i ove je godine organizirao početni sastanak s Erasmus+ koordinatorima. Uz marljivi angažman Erasmus stručnjaka gđe Barbare Pisker (Veleučilište u Požegi) i g. Dubravka Krausa (Veleučilište VERN') ovogodišnji se inicijalni sastanak održao 26. svibnja na Veleučilištu VERN'.

 

Jutarnji je dio sastanka ponajprije bio usredotočen na ustanove koje prvi put sudjeluju u Programu, zatim na ustanove koje će u 2017. godini prvi put podnositi završno izvješće te na one čiji su se koordinatori promijenili i/ili imali prekide u dosadašnjem radu. U ovom smo dijelu protumačili Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava i njegove priloge, a Erasmus stručnjakinja gđa Barbara Pisker sve nas je motivirala prezentacijom o projektnom ciklusu, dajući korisne savjete (tips & tricks) o planiranju potrošnje sredstava i osobitostima provedbe na visokom učilištu. Zatim je Erasmus stručnjak g. Dubravko Kraus prenio vrlo vrijedna IT znanja na praktičnom treningu s alatima Mobility Tool+ i OLS.

 

U poslijepodnevnom su nam se dijelu pridružili i ostali Erasmus+ koordinatori. Uz uvodni osvrt na nalaze i preporuke iz završnih izvješća i nadzornih posjeta, ovaj se tematski sastanak usredotočio na dolaznu Erasmus+ mobilnost. Radionica s temom osiguranja kvalitete dolazne mobilnosti potaknula je 40-ak Erasmus koordinatora na aktivnu suradnju, razmjenu dobre prakse te konstruktivno iznalaženje praktičnih modela za unapređenje organizacije prihvaćanja dolaznog osoblja i studenata na visokim učilištima.

 

Zahvaljujemo svim sudionicima na izvrsnoj suradnji, a posebice Erasmus stručnjacima na velikom angažmanu te Veleučilištu VERN' na osiguravanju lokacije koja je, vjerujemo, dodatno potaknula plodan i „dugometražan" rad.

 

 

 

 

 

 

 

Ostale fotografije s početnoga i tematskog sastanka možete preuzeti ovdje.

datum početka: 26.05.2017.
datum objave: 26.05.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade