HOME / Novosti /
Otvorene su prijave za konferenciju u povodu 20 godina MSCA u Hrvatskoj i završetka provedbe NEWFELPRO programa

Otvorene su prijave za konferenciju u povodu 20 godina MSCA u Hrvatskoj i završetka provedbe NEWFELPRO programa

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije organizira konferenciju povodom 20. godišnjice provođenja Marie Sklodowska - Curie akcija ''20 years of MSCA in Croatia and future perspectives for researchers' mobility''.  Konferencijom će se ujedno obilježiti završetak provedbe projekta Novi međunarodni projekt stipendiranja i mobilnosti za iskusne istraživače – NEWFELPRO. Konferencija će se održati 19. i 20. lipnja 2017. godine u Zagrebu.

 

U 20 godina provedbe, kroz programe Marie Sklodowska - Curie financirano je preko 100.000 istraživača i istraživačica koji su dio globalne MSCA alumni mreže, među čijim se članovima nalazi i 8 dobitnika Nobelove nagrade te jedan dobitnik Oscara. Marie Sklodowska - Curie program, najvažniji je program Europske unije koji, financirajući izvrsnu znanosti, ne potiče samo međunarodnu mobilnost, već i mobilnost između različitih sektora. Time Program doprinosi poticanju inovacija, razvoju novih proizvoda i stvaranju dodatne vrijednosti u društvu.

 

Novi međunarodni projekt stipendiranja i mobilnosti za iskusne istraživače – NEWFELPRO, koji završava 31. prosinca 2017. godine, ujedno je i 100. Marie Curie COFUND te jedini program ove vrste u Jugoistočnoj Europi. Cilj NEWFELPRO je bio podrška znanstvenicima u provođenju kvalitetnih projekata, izgradnji međunarodnih mreža te promociji hrvatske znanosti u svijetu. Ukupno je financirano 76 projekata domaćih i inozemnih znanstvenika, ukupne vrijednosti oko 6.1 milijuna eura.

 

Cilj konferencije je dodatno približiti hrvatskim znanstvenicima Marie Sklodowska - Curie program, razmijeniti iskustva u dosadašnjoj provedbi programa i projekata financiranih u okviru MSCA , ali i otvoriti raspravu o dosadašnjem uspjehu Okvirnog programa za istraživanje i inovacije Obzor 2020. kao i mogućnosti za novi okvirni program.

 

Konferenciji će prisustvovati predstavnici Europske komisije, Europske izvršne agencije, ministarstava nadležnih za znanost i obrazovanja te znanstvenici iz Hrvatske i inozemstva. Cilj nam je kreirati platformu za otvoreni dijalog o javnim politikama u području znanosti s posebnim naglaskom na okvirni program i promicanje sinergije između različitih mjera, aktivnosti i financijskih instrumenata.

 

Preliminarni program dostupan je na poveznici.

 

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a prijava je moguća putem sljedeće poveznice.

 

Prijave su otvorene do 5. lipnja 2017. godine!

 

Radni jezik konferencije je engleski jezik.

datum početka: 19.06.2017.
datum objave: 10.05.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade