HOME / Novosti /
Poziv na podnošenje prijedloga s ciljem pružanja potpore državama članicama EU u implementaciji Preporuke 'Upskilling Pathways: new opportunities for adults' - WEBINAR

Poziv na podnošenje prijedloga s ciljem pružanja potpore državama članicama EU u implementaciji Preporuke 'Upskilling Pathways: new opportunities for adults' - WEBINAR

Europska komisija je objavila Poziv na podnošenje prijedloga s ciljem pružanja potpore državama članicama EU u implementaciji Preporuke “Upskilling Pathways: new opportunities for adults”.

 

Sve informacije o Pozivu (ref. VP/2017/011) možete pronaći ovdje.

 

Preporukom “Upskilling Pathways: new opportunities for adults” potiče se unapređenje jezične, matematičke i digitalne pismenosti kod niskokvalificiranih osoba te unapređenje njihovih kvalifikacija (bez obzira na to jesu li zaposleni, nezaposleni ili financijski neaktivni), a sve u svrhu jačanja njihove konkurentnosti na tržištu rada.

 

“Upskilling Pathway” odnosi se na napredak koji se može ostvariti u tri koraka, uz potrebnu podršku i usmjeravanje pruženo putem sljedećih mjera:

 

  • Procjena razine vještina i kompetencija, njihovo priznavanje i identificiranje potreba
  • Podučavanje prilagođeno polazniku, u skladu s navedenom procjenom i u suradnji s relevantnim dionicima
  • Priznavanje novostečenih vještina, kao prvi korak prema stjecanju novih kvalifikacija.

Najuspješnijim prijaviteljima dodijelit će se financijska potpora za aktivnosti koje pripremaju teren za provedbu Preporuke “Upskilling Pathways” (npr. istraživanje trenutnog stanja i identificiranje potreba, definiranje prioriteta) te one aktivnosti koje doprinose održivosti provedbe Preporuke (npr. diseminacija informacija i proširenje ponude).

 

Prijaviti se mogu javne ustanove koje provode nacionalne ili regionalne programe za unapređenje vještina i kompetencija, odnosno, za stjecanje viših kvalifikacija. Sudjelovati mogu javne i privatne ustanove (profitne ili neprofitne) koje su uključene u organizaciju, financiranje ili pružanje relevantnih usluga, poput procjene i/ili priznavanja vještina, obrazovanja i/ili osposobljavanja te profesionalnog usmjeravanja odraslih osoba.

 

Ukupan budžet iznosi 1.000.000,00 EUR. Najmanji iznos koji je moguće zatražiti je 250.000,00 EUR, a najviši udio sufinanciranja može iznositi 80%. Procjenjuje se da se mogu financirati najviše četiri projekta.

 

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 30. lipnja 2017. Planirane projektne aktivnosti mogu započeti krajem 2017. ili početkom 2018. godine.

 

Webinar na ovu temu održat će se u utorak, 16. svibnja 2017., od 14 do 16 h. Registraciju možete zatražiti na empl-vp-2017-011@ec.europa.eu.

 

Na navedenu se adresu također možete javiti za sva pitanja i nedoumice.

 

datum objave: 16.05.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade