HOME / Novosti /
Sudjelovanjem u Erasmus+ projektu Obrtničke škole za osobne usluge Zagreb „Idemo u Europu“ ove su godine 84 učenika stekla neprocjenjiva znanja i vještine

Sudjelovanjem u Erasmus+ projektu Obrtničke škole za osobne usluge Zagreb „Idemo u Europu“ ove su godine 84 učenika stekla neprocjenjiva znanja i vještine

Erasmus+ projekt „Idemo u Europu!“ uspješno se provodi već pet godina. Priliku za stručno usavršavanje i stjecanje novih znanja i vještina ove su godine dobila 84 učenika Obrtničke škole za osobne usluge Zagreb.

Na veliko zadovoljstvo učenika koji se školuju za fotografe oni su prvi put bili uključeni u projektne aktivnosti u suradnji s partnerom projekt studiom „Immaginario sas“, inače priznatim imenom u svijetu fotografije već 40 godina.

Projekt je kao i uvijek svim sudionicima omogućio stjecanje neprocjenjivih znanja i iskustava koji su snažno obogatili njihov profesionalni život. Naučili su najnovije tehnike rada, upoznali nove proizvode i trendove u struci.

 

 

Na stručnoj praksi u salonu „Beauty e Relax“ grupa kozmetičarki upoznala je najnovije proizvode i uređaje koji se koriste u kozmetičkoj struci, a učenici fotografi imali su priliku upoznati novu modernu profesionalnu opremu, raditi u suvremenim programima za obradu fotografija, učiti postavljanje rasvjete te određivanje kakvoće svjetla. Učili su izrađivati vlastiti portfolio, dogovarati posao, kako voditi komunikaciju s klijentima te kako se odijevati za poslovni razgovor.

Svaka grupa učenika frizera posjetila je Akademiju u gradu Bresci, grupa pedikera posjetila je odjel podologije u poznatoj bolnici Galeazzi te jedinu talijansku tvornicu profesionalnih proizvoda za nokte i opreme za pedikerske salone KyLua. Za učenice kozmetičarke dogovoren je posjet ekskluzivnoj Akademiji Diego dalla Palma, poznatoj privatnoj školi MBAcademy i tvornici Panestetic. Fotografi su posjetili renomiranu školu John Kaverdash te najveći i najpoznatiji europski muzej fotografije u Torinu.

S obzirom na to da projekt i dalje posebnu pozornost pridaje temi ekologije, grupe su prisustvovale radionicama Energija&Ambijent u muzeju znanosti i tehnologije Leonardo da Vinci, posjetile ekološku platformu Amsa, stambene objekte izgrađene prema najmodernijim standardima te Centar koji je osvojio svjetsku nagradu Ipma za iskoristivost obnovljivih izvora energije.

 

VIŠE informacija na stranicama škole: http://ss-obrtnicka-osobneusluge-zg.skole.hr/skola/projekti?news_hk=5263&news_id=1284&mshow=794#mod_news

datum objave: 14.06.2018.