HOME / Novosti /
Treći Europski tjedan vještina u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju 5. - 9. studenoga 2018.

Treći Europski tjedan vještina u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju 5. - 9. studenoga 2018.

 

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju održat će se od 5. do 9. studenoga diljem Europe te vas pozivamo da se uključite u njegovo obilježavanje! Registriranjem svog događanja upisujete se na europsku kartu događanja u Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, čime osiguravate vidljivost i prepoznatljivost kvalitete vaše organizacije i njenog rada u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju te aktivno sudjelujete u radu europske zajednice za strukovno obrazovanje i osposobljavanje.

 

Događanja kojima ćete se uključiti u obilježavanje ovog tjedna možete organizirati u razdoblju od 1. rujna 2018. do 31. prosinca 2018.

 

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju održava se na inicijativu Europske komisije. Svrha mu je podizanje svijesti o širokom rasponu mogućnosti koje nudi strukovno obrazovanje i osposobljavanje te poticanje što većeg broja ljudi na sudjelovanje i otkrivanje tih mogućnosti.

 

U prethodnim godinama (2016. i 2017.) velik broj raznih organizacija održao je niz događaja i aktivnosti u brojnim europskim gradovima, uključujući i brojne hrvatske gradove, čime je dan doprinos povećanju privlačnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te isticanju njegovih prednosti i mogućnosti.

 

Više informacija o ovogodišnjem Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju možete pronaći na stranici Europske komisije gdje se nalaze svi informativni i promotivni materijali koji vam mogu pomoći u sudjelovanju. Na stranici, osim upute o načinu registriranja vlastitog događanja možete pronaći i npr. mapu dosad registriranih događanja, podatke o ovogodišnjim ambasadorima Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, inspirativne videouratke kao i brojne zanimljive informacije i obavijesti.

 

Ujedno je do 7. studenoga 2018. otvoreno i online glasovanje za dodjelu VET Excellence Awards 2018 kojima se prepoznaje izvrsnost i primjeri dobre prakse u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Ako i vi želite biti dio tog procesa, na sljedećoj poveznici možete se upoznati s kategorijama i kandidatima te im svojim glasom pružiti podršku.

 

Ako ste već registrirali svoje događanje, možete se predbilježiti za webinar posvećen pomoći u organizaciji događanja (npr. savjeti kako promovirati događanje u medijima) koji će se održati u srijedu, 24. listopada 2018. u 13 sati (na sljedećoj poveznici možete se registrirati za sudjelovanje na webinaru)

 

Postanite dio brzorastuće zajednice organizacija koje će svojim događanjima upotpuniti Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju! #DiscoverYourTalent

datum objave: 23.10.2018.