HOME / Novosti /
Završnica Europskog tjedna mladih na Dan Europe uz brojne zabavne i edukativne sadržaje

Završnica Europskog tjedna mladih na Dan Europe uz brojne zabavne i edukativne sadržaje

Završna proslava Europskog tjedna mladih održat će se u utorak, 9. svibnja, na Europskom trgu u Zagrebu od 16 do 19 sati. U povodu Dana Europe ovu proslavu zajednički organiziraju Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.

 

Događaj će otvoriti ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU Antonija Gladović i voditelj Predstavništva EK u Hrvatskoj Branko Baričević, a očekuje se i obraćanje pomoćnice ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Zrinušić te pomoćnice ministra znanosti i obrazovanja Sanje Putice.

 

Tijekom proslave održat će se i EU sajam za mlade na kojem će se predstaviti 20-ak udruga i ustanova koje rade s mladima i provode projekte za mlade kao i istaknuti pojedinci koji su zbog posebnih zasluga za vrijedne projekte u području mladih prozvani pokretačima promjena. Na štandovima će se posjetitelji imati priliku upoznati s mogućnostima za mlade u okviru programa Erasmus+ te doznati kako se uključiti u aktivnosti poput volontiranja, razmjena mladih, Europskih snaga solidarnosti, transnacionalnih incijativa mladih i strukturiranog dijaloga.

Među brojnim zabavnim i edukativnim sadržajima za mlade izdvajamo nastup kantautorice Luce, mogućnost besplatnog slanja razglednica prijateljima diljem Europe, fotografiranje, pano solidarnosti, snimanje ljudskog lanca i kviz o Erasmusu. Na svakom štandu mlade posjetitelje očekuje zabavni zadatak, a one koji posjete osam štandova i nagrade.

 

Uz Eurodesk, besplatni informacijski servis za mlade koji djeluje unutar Agencije za mobilnost i programe Europske unije, na štandovima će se predstaviti Info-centar za mlade ZUM, Regionalni info centar za mlade Rijeka, Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba, Pozitiva Samobor, Outward Bound Croatia, Mreža udruga Zagor, Mreža mladih Hrvatske, Udruga Mladih EU, Udruga IKS, Europski dom Slavonski Brod, Udruga Delta, Carpe Diem, Volonterski centar Zagreb, Udruga Amazonas, ACT Grupa, Srpska pravoslavna opšta gimnazija "Kantakuzina Katarina Branković", Europska iskaznica za mlade EYCA, OŠ Ljudevit Gaj, OŠ Fran Galović, Odred izviđača pomoraca "Posejdon" i Centar za rehabilitaciju Zagreb.

 

Proslava ujedno označava i završetak Europskog tjedna mladih koji je održan diljem Hrvatske kao i u još 32 europske zemlje sudionice programa Erasmus+.

 

datum početka: 09.05.2017.
datum objave: 08.05.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade