eTwinning stručna usavršavanja

eTwinning stručna usavršavanja

Registriranim korisnicima eTwinninga na raspolaganju su kratkoročni oblici usavršavanja koje još nazivamo eTwinning mobilnosti i traju do tri dana.

 

Oblici eTwinning mobilnosti

  • Kontaktni seminari - cilj je upoznati europske kolege, uspostaviti suradnju i utemeljiti nove eTwinning projekte.
  • Konferencije - sudionici raspravljaju o učinku i značaju eTwinninga u školama. Na godišnjoj konferenciji održava se i dodjela nagrada za najbolje europske projekte.
  • Radionice profesionalnog usavršavanja (PDW) - sudionici usavršavaju svoje vještine korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi i provođenju projekata.

 

Sudjelovanje na ovakvim događanjima moguće je jedino na poziv NSS-a, koji ujedno i sufinancira troškove sudjelovanja. Troškove kotizacije, koja uključuje smještaj i obroke, NSS izravno uplaćuje organizatoru događanja. Korisnik samostalno organizira svoje putovanje, za što od NSS-a putem ugovora o sufinanciranju eTwinning mobilnosti dobiva financijsku potporu od maksimalno 500 EUR. Za mobilnosti u Republici Hrvatskoj i Republici Sloveniji dodjeljuje se maksimalni iznos od 200 EUR za putne troškove. Odluka o iznosima financijskih potpora za 2017. godinu dostupna je ovdje.

 

Ugovor o sufinanciranju mobilnosti Agencija za mobilnost i programe EU sklapa s matičnom ustanovom sudionika.

Način prijave

Svi prijavitelji moraju biti članovi portala www.etwinning.net. 

  

Prijava se sastoji od ispunjenog prijavnog obrasca dostupnog na ovoj poveznici. U prijavnom obrascu prijavitelj iskazuje osobnu motivaciju za sudjelovanjem u aktivnosti i pritom motivaciju povezuje s temom usavršavanja.

 

Prijavu nije potrebno slati poštom u papirnatom obliku, već se podnosi klikom na gumb Submit nakon što je u cijelosti ispunjena.

 

Napomena: prednost uvijek ostvaruju prijavitelji koji prethodno nisu sudjelovali u eTwinning  radionicama ili seminarima u inozemstvu.

 

Važno: na sva usavršavanja obvezno je ponijeti vlastiti laptop, netbook, tablet ili drugi uređaj s kojim sudionik može pristupiti svom eTwinning profilu

Detaljnije o postupku odabira sudionika i dodjele financijske potpore pogledajte ovdje.

Mogućnosti usavršavanja 2017. i 2018.

U nastavku je poveznica na kalendare eTwinning mobilnosti u 2017. i 2018. godini na koja se možete prijaviti ukoliko pripadate ciljanoj skupini aktivnosti:

 

Okvirni kalendar eTwinning mobilnosti za 2017. godinu

Okvirni kalendar eTwinning mobilnosti za 2018. godinu

 

Molimo imajte u vidu da su objavljeni kalendari usavršavanja podložni izmjenama, pa i otkazivanju pojedinih programa usavršavanja. Konačni i potvrđeni popis usavršavanja bit će dostupan u tekstu natječaja.

 

Otvorene natječaje pratite na naslovnoj stranici www.mobilnost.hr, u rubrici Natječaji.

Za detaljnije informacije možete nam se javiti na etwinning@mobilnost.hr.

Mogućnosti usavršavanja 2016.

Popis događanja za 2016. godinu pogledajte ovdje. 

Mogućnosti usavršavanja 2015.

Popis događanja za 2015. godinu pogledajte ovdje.

 

 

eTwinning mobilnosti - upute za izradu završnog izvješća

Nakon povratka s eTwinning mobilnosti, Vaša je obveza ispuniti i poslati završno izvješće Agenciji u roku 30 dana od završetka mobilnosti

 

U nastavku slijede upute za izradu završnog izvješća:

 

  • Potrebno je sačuvati sve račune za putovanje jer oni služe kao dokaz troškova i dokaz da je aktivnost izvršena. S obzirom na to da kotizaciju i životne troškove Agencija uplaćuje izravno organizatoru, to se naročito odnosi na račune za karte, avionske karte, karte za autobus i vlak, te ukrcajne propusnice (boarding passes). Račune prilažete u izvorniku ili ovjerenoj preslici.
  • Zatražite potvrdu o sudjelovanju na stručnom usavršavanju od organizatora i priložite je uz svoje završno izvješće jer ona služi kao dokaz da ste izvršili aktivnost.
  • Svi iznosi u završnom izvješću iskazuju se valutama u kojima je pojedini trošak nastao, bez preračunavanja u Eure. Djelatnici Agencije će prilikom analize završnog izvješća preračunati iskazane troškove u kune koristeći dnevni tečaj Europske središnje banke na datum potpisa ravnatelja AMPEU u Ugovoru o sufinanciranju eTwinning mobilnosti.
  • Završno izvješće sastoji se od narativnog i financijskog dijela (zahtjev za refundaciju troškova). Završno izvješće podnosi se na zadanom obrascu Agencije koji možete preuzeti ovdje.
  • Ispisani primjerak završnog izvješća trebaju potpisati i datirati sudionik, te pravni predstavnik Korisnika (ustanove). Završno izvješće se popunjava na računalu (ne rukopisom) i šalje se elektronskom poštom na etwinning-mobilnosti@mobilnost.hr, te preporučenom poštom na sljedeću adresu: Agencija za mobilnost i programe EU, Frankopanska 26, 10 000 Zagreb * s naznakom „eTwinning mobilnost – završno izvješće“.

 

Agencija će u roku od 60 kalendarskih dana od primitka izvješća odobriti ili odbiti završno izvješće uključujući prateću dokumentaciju, Korisnika pisano izvijestiti o utvrđenom iznosu potpore, te je isplatiti na račun matične ustanove. To se razdoblje može produžiti, u slučaju da Agencija od Korisnika zatraži dodatnu prateću dokumentaciju ili informacije, za vrijeme koje je potrebno za dostavu i analizu istog. Slanje potpuno novog izvješća neće biti priznato od strane Agencije. U slučaju da je korisnik u nadopuni završnog izvješća iskazao veći iznos troškova od onog u prvotnom izvješću, Agencija može priznati samo prvotni iskazani iznos uz uvjet da je dostavljena odgovarajuća dokumentacija.

Prilikom diseminacije rezultata sa eTwinning mobilnosti, potrebno je jasno naglasiti da su aktivnosti bile financirane u okviru programa Erasmus+, eTwinning od strane Europske unije preko Agencije za mobilnost i programe EU Također je potrebno koristiti logotipove prilikom prezentacija koji su objavljeni ovdje.

Kutak za studente

Kutak za mlade