Potpora pri prijavi 2017.

Informativno-edukativni seminari za program Erasmus+

U okviru informativne kampanje povodom objave Poziva na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2017. godinu Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira radionice sa svrhom pomoći potencijalnim prijaviteljima u pripremi njihovih projektnih prijedloga.

 

Detaljnije informacije o mjestu i vremenu održavanja regionalnih radionica možete pronaći ovdje

 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije također je pripremila i kratke dokumente koji mogu poslužiti prijaviteljima, a odnose se na formalne uvjete sudjelovanja za:

 

Ključnu aktivnost 1,

Ključnu aktivnost 2.

 

Gore navedeni dokumenti mogu poslužiti kao kratak presjek formalnih uvjeta, a detaljne informacije o mogućnostima i uvjetima financiranja proučite u Vodiču kroz program Erasmus+ za 2017. g.

 

 

 

Dodatne upute za prijavitelje
  • Tehničke smjernice (Technical guidelines) za pomoć prijaviteljima u ispunjavanju elektroničkih obrazaca za aktivnosti kojima upravljaju nacionalne agencije
  • Vodič za stručnjake (Guide for experts) za ocjenjivanje kvalitete projektnih prijedloga za aktivnosti kojima upravljaju nacionalne agencije
Korisne informacije

Na poveznicama niže možete pronaći prezentacije s godišnje Erasmus+ konferencije za područje odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i obrazovanja odraslih koja se održala 05. prosinca 2016. g. u Zagrebu.

 

- mr. sc. Antonija Gladović, ravnateljica AMPEU: Uvod u projekt K internacionalizaciji obrazovanja – Sudjelovanje Republike Hrvatske u Programu za cjeloživotno učenje 

- dr. sc. Branko Ančić, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu i doc. dr. sc.

 

Ksenija Klasnić, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu – Rezultati evaluacija sektorskih programa Comenius, Grundtvig i Leonardo da Vinci

 

- Marija Lončar, voditeljica Odjela za opće obrazovanje, AMPEU - Osvrt na provedbu programa Erasmus+ – dosadašnji rezultati

 

- Tina Matovina, voditeljica Odjela za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, AMPEU - Informacije o natječaju Erasmus+ za 2017.

 

- Tea Režek i Ana Perišić, AMPEU - Mogućnosti eTwinninga u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

 

- Tea Režek i Ana Perišić, AMPEU - Učinkovita diseminacija eTwinning i Erasmus+ projekata

Pojedinačna savjetovanja

Agencija za mobilnost i programe EU pruža mogućnost savjetovanja ustanove koja želi prijaviti projekt u okviru programa Erasmus+ za Ključnu aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja za pojedince i/ili Ključnu aktivnost 2: Strateška partnerstva - Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse.

 

Povratnu informaciju možemo pružiti putem e-maila, telefona ili tijekom savjetodavnog sastanka u Agenciji za mobilnost i programe Europske unije.

 

U tu smo svrhu izradili obrazac za savjetovanje projektnih prijedloga koji je namijenjen prijaviteljima projekata u strukturiranju projektne ideje. Ljubazno vas molimo da ispunite i pošaljete ispunjeni obrazac prije nego što tražite savjete o svojoj prijavi/projektnoj ideji.

 

Informacije o mogućnostima i uvjetima financiranja detaljnije proučite u Vodiču kroz program Erasmus+.

 

Rok za podnošenje obrasca za savjetovanje koncepta Vašeg projekta za Ključnu aktivnost 1 - Mobilnost u svrhu učenja za pojedince je 19. siječnja 2017. godine, a za Ključnu aktivnost 2 - Strateška partnerstva rok za prijave je 1. ožujka 2017. godine. Savjetovanja za Ključnu aktivnost 2 će se održavati od 6. do 10. ožujka 2017. godine. 

 

Obrasce za savjetovanje potražite na poveznicama niže:

 

Ključna aktivnost 1 - Mobilnost u svrhu učenja za pojedince 

 

Ključna aktivnost 2 - Strateška partnerstva – Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse

 

Ispunjeni obrazac za savjetovanje o vašem projektnom prijedlogu pošaljite na našu adresu elektroničke pošte comenius@mobilnost.hr poštujući krajnji rok za njegovo slanje.