Natječajna dokumentacija 2019.

Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2019. godinu

Europska komisija objavila je 24. listopada 2018. godine Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2019. godinu (engleska verzija, hrvatska verzija). 

 

Za detaljne informacije i upute o podnošenju prijava upućujemo vas na Vodič kroz program Erasmus+ (engleska verzija, hrvatska verzija), uz napomenu kako, u slučaju razlika u podacima, prednost ima engleska verzija Vodiča.

 

Europska komisija je 15. siječnja 2019. objavila Ispravak Vodiča s vidljivim izmjenama (tzv. Corrigendum) te novu verziju Vodiča kroz program Erasmus+ na engleskom jeziku, a uskoro će biti dostupne i verzije na ostalim jezicima Europske unije.

Indikativni proračun za Republiku Hrvatsku

Indikativni proračun za Erasmus+ projekte u području obrazovanja i osposobljavanja za 2019. godinu možete pogledati ovdje.

Dodatne nacionalne informacije za prijavitelje

Ograničenje zatraženog proračuna projektnih prijedloga u Ključnoj aktivnosti 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja

 

Detaljne informacije o razlozima te načinu izračuna najviše dopuštenog zatraženog iznosa proračuna projektnih prijedloga u Ključnoj aktivnosti 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja za Natječaj 2019. godine nalaze se ovdje

Prijavni obrasci

Prijave se predaju elektroničkim putem.

 

Prije otvaranja i popunjavanja elektroničkog prijavnog obrasca, molimo proučite sljedeće upute:

 

 

U slučaju da se želite vratiti na prijavni obrazac koji ste već popunjavali preko niže navedenih poveznica - kratka uputa kako to učiniti, a ne otvoriti novi prazni obrazac nalazi se u dokumentu ovdje

 

Prijavni obrasci:

 

 

 

 

 

Prijavne obrasce za Ključnu aktivnost 1 i Ključnu aktivnost 2 moguće je ispuniti na hrvatskom ili engleskom jeziku.

 

Svi obvezni privitci dostupni su za preuzimanje unutar samih prijavnih obrazaca (KA1, KA2) u dijelu Annexes.

 

Erasmus+ Povelja za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Erasmus+ Povelja za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju je akreditacija organizacija s dokazanim uspjehom u organizaciji visokokvalitetne mobilnosti učenika i osoblja u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

 

Prijavni obrazac:

 

 

Više informacija možete pronaći ovdje

Natječaj za dodjelu Povelje za 2019. godinu objavljen je ovdje.

Prijavni obrasci bit će objavljeni naknadno na mrežnim stranicama Agencije.

Registracija organizacija

Za sudjelovanje u programu Erasmus+ organizacije se trebaju registrirati putem mrežnog alata Europske komisije pod nazivom URF (Unique Registration Facility) - Portal za sudionike (Participant portal). Pristup portalu moguć je putem sljedeće poveznice.

 

Nakon registracije i dobivanja PIC broja ustanove su obvezne dodati na URF portal dokumente o pravnoj osobi (Legal entity form) i financijskoj identifikaciji (Financial identification form).

  

 

Kad se jednom registrirate pri URF-u i dobijete svoj PIC broj istim se koristite za sve buduće prijave.

Dodatna dokumentacija za prijavitelje

 

Gore navedeni dokumenti mogu poslužiti kao kratak presjek formalnih uvjeta i kratke upute, a detaljne informacije o mogućnostima i uvjetima financiranja proučite u Vodiču kroz program Erasmus+ za 2019. g.

 

Europska komisija je 15. siječnja 2019. objavila Ispravak Vodiča s vidljivim izmjenama (tzv. Corrigendum) te novu verziju Vodiča kroz program Erasmus+ na engleskom jeziku, a uskoro će biti dostupne i verzije na ostalim jezicima Europske unije.

 

  • Za financijsku potporu namijenjenu putnim troškovima u okviru Erasmus+ programa, putne udaljenosti moraju biti izračunate korištenjem kalkulatora udaljenosti (Distance calculator)

 

 

Kutak za studente

Kutak za mlade