HOME / Novosti /
Kratki vodič kroz mrežne stranice Agencije za mobilnost i programe EU www.mobilnost.hr

Kratki vodič kroz mrežne stranice Agencije za mobilnost i programe EU www.mobilnost.hr

Agencija za mobilnost i programe Europske unije pokrenula je nove mrežne stranice (www.mobilnost.hr), novog vizualnog identiteta i nove strukture, radi lakšeg i jednostavnijeg pristupa informacijama s više različitih polazišnih točaka. Informacije o programima, mrežama i inicijativama razvrstane su na općenite i specifične – općenite informacije o ciljevima, mogućnostima i aktivnostima te specifične informacije o načinu sudjelovanja zajedno s natječajima i svom pripadnom dokumentacijom.

 

Mrežna stranica sadrži glavni izbornik sa četiri kategorije (na vrhu stranice):

 

 • PROGRAMI

Ovaj dio sadrži općenite informacije i osnovne podatke o programima, mrežama i inicijativama Agencije za mobilnost i programe Europske unije te upute gdje tražiti daljnje informacije.

Informacije su grupirane prema područjima znanosti, obrazovanja i osposobljavanja, mladih i sporta – za svako područje predstavljeni su programi, mreže i inicijative koje se odnose na navedeno područje.

Te su informacije stalne i daju osnovne podatke o ciljevima, aktivnostima, potencijalnim korisnicima i sl.

 

 • SUDJELOVANJE

Informacije o načinu sudjelovanja razvrstane su prema područjima znanosti, obrazovanja i osposobljavanja, mladih i sporta. Detaljne informacije za tekuće natječaje i načine sudjelovanja grupirane su prema kategorijama:

 • o Natječajna dokumentacija
 • o Dokumentacija za prijavu
 • o Potpora pri prijavi
 • o Provedba projekata.

Navedene informacije dinamičke su i nadopunjuju se tijekom projektnog ciklusa.

Ovaj dio mrežne stranice, usmjeren na obrazovanje, osposobljavanje i mlade, također u desnom dijelu sadrži i dokumentaciju prijašnjih natječaja za Erasmus+ iz 2014. i 2015. godine.

 

 • NADAHNUĆE

Kategorija „Nadahnuće“ pokriva traženje partnera, primjere dobre prakse, diseminaciju i korištenje rezultata.

 

 • O AGENCIJI

Ovaj dio sadrži osnovne podatke o Agenciji za mobilnost i programe Europske unije te određene zakonske obveze – upute o pravu na pristupu informacijama, zaštiti podataka, statistike i sl.

 

Radi preglednosti i bržeg traženja informacija na naslovnici se nalaze i sljedeće kategorije:

 

 • PRONAĐI SE U PROGRAMIMA

Ova je kategorija namijenjena posjetiteljima stranice koji još ne znaju kojim se programima, mrežama i inicijativama mogu koristiti. Riječ je o tablici s presjekom potencijalnih korisnika – osoba i organizacija - te svih programa u ponudi Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

 

 • NATJEČAJI I VEZANE INFORMACIJE

U ovom su dijelu objavljeni svi natječaji koje raspisuje Agencija za mobilnost i programe Europske unije i rezultati tih natječaja.

 

 • INFORMATIVNE I PROMOTIVNE AKTIVNOSTI

Ovdje se nalaze najave i priopćenja o svim aktivnostima koje organizira Agencija za mobilnost i programe Europske unije – info danima, radionicama, seminarima, početnim sastancima s korisnicima, prezentacijama itd.

 

 • OBAVIJESTI

Na ovom dijelu možete pronaći obavijesti iz sustava, primjerice informacije o cjelovitoj kurikularnoj reformi, Sajmu stipendija, Proslavi Dana Europe, objavi nekih publikacija drugih tijela te donošenju zakona unutar sustava obrazovanja, osposobljavanja, mladih i znanosti.

 

Na naslovnici se dodatno nalaze i kategorije:

 

 • ARHIVA

Ovdje možete naći dokumentaciju prijašnjih generacija programa – Program za cjeloživotno učenje, programa Mladi na djelu i Fp7 te dokumentaciju programa Erasmus+ iz prethodnih godina.

Dokumentaciji za projekte financirane u okviru programa Erasmus+ u 2014. i 2015. godini može se pristupiti na dva načina – putem Arhive na naslovnici i putem kategorije Sudjelovanje u glavnom izborniku.

 

 • ZA MEDIJE

Ovaj je dio namijenjen medijima kako bi na jednom mjestu pronašli obavijesti, najave, pozive, zajedno s obrascem kojim se mogu pretplatiti na obavijesti o Agenciji, osnovne statistike i sl.

 

 • KORISNI DOKUMENTI

U ovom dijelu možete pronaći zakone, strategije, pravilnike itd.

 

 • DESNI IZBORNIK

Ovaj izbornik omogućuje brzi pristup informacijama i dokumentima o programima Erasmus+ i Obzor 2020., kao i kutku za mlade i studente.

Tako je informacijama o programima Erasmus+ i Obzor 2020. moguće pristupiti putem glavnog izbornika na vrhu stranice, ali i putem desnog izbornika.

 

 

datum početka: 11.11.2015.
datum objave: 11.11.2015.

Kutak za studente

Kutak za mlade