Poziv na prijavu za sudjelovanje na studijskom posjetu u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): Study visit

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva vas na prijavu za sudjelovanje na studijskom posjetu pod nazivom Fighting against gender stereotypes, koji će se održati u gradu Poitiers u Francuskoj od 6. do 9. travnja 2020. u organizaciji francuske nacionalne Erasmus+ agencije.

 

S obzirom da je seminar međunarodnog karaktera, radni je jezik engleski.

 

Teme koje će biti predstavljene tijekom studijskog posjeta bave se sljedećim pitanjima: kako se uspješno boriti protiv rodnih stereotipa? Koje su inovacije u obrazovnim i nastavnim praksama za borbu protiv rodnih stereotipa? Kako osigurati da školsko i profesionalno usmjeravanje daju jednake mogućnosti i savjete djevojčicama i dječacima? Kako osigurati da je pristup znanstvenim i tehničkim predmetima za djevojčice predstavljen na pošten način?

 

Očekivani rezultati studijskog posjeta: dijeljenje iskustava, praksi i obrazovnih politika s drugim stručnjacima iz cijele Europe vezano za temu konferencije. Od sudionika se očekuje aktivno sudjelovanje na radionicama u svrhu obogaćivanja stručnih praksi. Također, cilj je otkriti koje sve mogućnosti pruža program Erasmus+ kako bi se pokrenula međunarodna suradnja između odgojno-obrazovnih ustanova.

 

Program događanja započinje 6.4., ponedjeljak, u popodnevnim satima, dok je 9.4., četvrtak (iza 14:00h)  predviđen za odlaske.

 

Ciljana skupina

Studijski posjet namijenjen je prosvjetnim inspektorima koji vrše nadzore u osnovnim i srednjim školama, ravnateljima osnovnih i srednjih škola, karijernim savjetnicima u obrazovanju, predstavnicima iz nadležnog ministarstva te ostalim odgojno-obrazovnim djelatnicima. Od sudionika se očekuje aktivno sudjelovanje na studijskom posjetu. Sudionici bi trebali podijeliti svoja iskustva te predložiti alate za borbu protiv rodnih stereotipa nastavno na prakse koje se primjenjuju u njihovoj zemlji.

 

Broj sudionika

Na studijskom posjetu će sudjelovati 30 sudionika iz cijele Europe, a najviše 2 mjesta rezervirana su za sudionike iz Hrvatske za područje odgoja i općeg obrazovanja.

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske. 

 

Troškovi

Agencija za mobilnost i programe Europske unije sufinancirat će za svakog sudionika troškove puta u iznosu do 500,00 EUR. Troškove noćenja (3), obroka i materijala za studijski posjet financirat će organizator.

 

Prijava

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem prijavnog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu na studijski posjet je 21. veljače 2020. godine.

 

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo da se obratite na adresu elektroničke pošte tca_obrazovanje@mobilnost.hr uz obvezno navođenje područja na koje se upit odnosi (područje odgoja i općeg obrazovanja).

datum otvaranja: 04.02.2020.
datum zatvaranja: 21.02.2020.
otvoren: Ne
datum objave: 04.02.2020.