Dvije učiteljice iz Hrvatske osvojile europsku eTwinning nagradu 2021.

Ovogodišnja Europska eTwinning nagrada #eTwPrizes21 dodijeljena je dvjema učiteljicama iz Hrvatske nakon što su njihovi projekti ušli među 13 nagrađenih od ukupno 870 prijavljenih projekata iz cijele Europe.

 

Prestižno priznanje dobila je učiteljica Danica Barišić iz I. osnovne škole Bjelovar za projekt "Animal Friends in an Animal-Friendly World" u kategoriji 7-11 godina u kojem je sudjelovalo ukupno 13 škola iz Hrvatske, Grčke, Turske, Ukrajine, Italije i Rumunjske. U posebnoj kategoriji „Peyo Yavorov“ za projekt koji potiče ljubav prema čitanju kod mladih nagrađena je učiteljica Željka Jovanovac iz Osnovne škole Dalj za projekt "The Champion of the World" u kojem je sudjelovalo 12 škola iz Hrvatske, Turske, Rumunjske, Azerbajdžana i Ukrajine. Veliko je to priznanje etwinnerima za izvanredan trud i uvođenje inovacija u učionice.

 

eTwinneri iz Hrvatske nagrađivani su i prethodnih godina europskom eTwinning nagradom u jakoj konkurenciji što predstavlja i potvrdu iznimne kvalitete njihovih projekata.

 

Podsjetimo, prijava eTwinning projekata za Europsku nagradu počinje u jesen za projekte provedene u protekloj školskoj godini. U natjecanju mogu sudjelovati jedino projekti koji su osvojili europsku oznaku kvalitete, a prijave za Europsku nagradu ocjenjuju se po istim uvjetima i kriterijima koji vrijede za nacionalne oznake kvalitete.

 

Pročitajte više informacija o svim dobitnicima Europske eTwinning nagrade 2021.

 

Pročitajte više o dobitnicima prethodnih godina:

Europska nagrada za eTwinning projekt vinkovačke osnovne škole

Hrvatski projekti osvojili dvije Europske eTwinning nagrade

 

datum objave: 19.02.2021.