Nove online radionice Euroguidance centra u studenome

Euroguidance centar poziva vas da u studenome sudjelujete na virtualnim druženjima na temu profesionalnog usmjeravanja namijenjenim stručnim suradnicima psiholozima i pedagozima u osnovnoj i srednjoj školi! 

 

1. Online radionica: Policajac ili liječnik: upoznavanje učenika s poslovima i zanimanjima u okviru profesionalnog usmjeravanja?"; predavačica: doc. dr. sc. Maja Parmač Kovačić, Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Kome je namijenjeno: stručnim suradnicima psiholozima i pedagozima u osnovnim školama

Termin: utorak | 10. studenoga 2020.| 13:00 – 14:30

Održavanje: online putem aplikacije Zoom

Prijave: do 9. studenoga 2020. u 10 sati putem aplikacije EMA, broj sudionika: 30

 

2. Online radionica: Pravnik ili liječnik: upoznavanje učenika s poslovima i zanimanjima u okviru profesionalnog usmjeravanja?“; predavačica: doc. dr. sc. Maja Parmač Kovačić, Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Kome je namijenjeno: stručnim suradnicima psiholozima i pedagozima u srednjim školama

Termin: srijeda | 11. studenoga 2020.| 13:00 – 14:30

Održavanje: online putem aplikacije Zoom

Prijave: do 9. studenoga 2020. u 10 sati putem aplikacije EMA, broj sudionika: 30

 

Opis radionica: Glavni cilj profesionalnog usmjeravanja je odabir zanimanja koje će učenicima odgovarati po svojim obilježjima, u kojem će biti uspješni i koje će ih činiti zadovoljnima. Kako bi to ostvarili, trebamo im pomoći da bolje upoznaju poslove i zanimanja koja ih okružuju. Temeljna metoda koja se koristi za upoznavanje svijeta rada je analiza posla. U okviru ovog webinara polaznike ćemo upoznati s analizom posla namijenjenom upoznavanju učenika sa svijetom rada (sadržajem i uvjetima rada te potrebnim karakteristikama za uspješno obavljanje poslova). Kroz rad na jednostavnim primjerima polaznici će dobiti osnovne smjernice za analizu poslova s učenicima. Također, polaznicima će biti prezentirane kratke vježbe i radionice koje mogu provoditi s učenicima u svrhu upoznavanja svijeta rada u okviru profesionalnog usmjeravanja. I konačno, kroz grupnu raspravu polaznici će moći dobiti uvid u prakse drugih stručnih suradnika.

 

Napomena: Budući da su radionice interaktivne te će zahtijevati grupni rad i sudjelovanje u raspravi, polaznici trebaju imati funkcionalan mikrofon, a po mogućnosti i kameru.

 

Prijave na radionice odvijat će se isključivo putem sustava EMA u okviru CARNET-ovog projekta e-Škole. Rok za prijavu je 9. studenoga 2020. u 10 sati. Napominjemo da je broj sudionika ograničen, stoga je uputno prijaviti se čim prije. Potvrde o zaprimanju prijava uz detaljne informacije o sudjelovanju bit će poslane najkasnije 9. studenoga 2020. u 12 sati na e-mail adrese registrirane u sustavu EMA (skole.hr). S obzirom na moguće tehničke poteškoće s Carnetovim sustavom, molimo sve koji do tada ne dobiju potvrdu o sudjelovanju s poveznicom za Zoom sastanak da nas najkasnije do 16 sati istog dana kontaktiraju na euroguidance@mobilnost.hr.

 

Organizator radionica je Euroguidance centar Hrvatska - europska inicijativa koja djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije s ciljem poticanja stručnog usavršavanja i međunarodne mobilnosti stručnjaka iz područja profesionalnog usmjeravanja u Hrvatskoj te promicanja mogućnosti u okviru programa Erasmus+. U organizaciji edukativnih događanja za stručne suradnike već dugi niz godina ostvarujemo odličnu suradnju s predavačicama s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, posebice u izvođenju Seminara o profesionalnom usmjeravanju za psihologe i pedagoge, izradi publikacija i suradnje na brojnim događanjima na temu profesionalnog usmjeravanja i karijernog savjetovanja.

 

Kontakt: Mia Trcol, Euroguidance Hrvatska, Agencija za mobilnost i programe Europske unije

e-mail: euroguidance@mobilnost.hr

 

 

datum objave: 04.11.2020.