Nove online radionice Euroguidance centra u veljači

Euroguidance centar poziva vas da u veljači sudjelujete na virtualnim druženjima na temu profesionalnog usmjeravanja namijenjenim stručnim suradnicima psiholozima i pedagozima u osnovnoj i srednjoj školi! 

 

1. Online radionica: „Savjetodavni intervju (srednja škola)"; predavačica: doc. dr. sc. Maja Parmač Kovačić, Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Kome je namijenjeno: stručnim suradnicima psiholozima i pedagozima u srednjim školama

Termini: utorak | 2. veljače 2021.| 13:00 – 14:30

             srijeda | 3. veljače 2021.| 13:00 – 14:30

* radionice su istovjetne, molimo prijavite se samo na jednu

Održavanje: online putem aplikacije Zoom. Zbog predviđenog aktivnog sudjelovanja na radionicama, sudionici se mole da osiguraju funkcionalne mikrofone i kamere na računalima.

Prijave: do 29. siječnja 2021. u 10 sati putem aplikacije EMA, broj sudionika: 30

 

2. Online radionica: „Savjetodavni intervju (osnovna škola)“; predavačica: doc. dr. sc. Maja Parmač Kovačić, Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Kome je namijenjeno: stručnim suradnicima psiholozima i pedagozima u osnovnim školama

Termini: utorak | 9. veljače 2021.| 13:00 – 14:30

             srijeda | 10. veljače 2021.| 13:00 – 14:30

* radionice su istovjetne, molimo prijavite se samo na jednu

Održavanje: online putem aplikacije Zoom. Zbog predviđenog aktivnog sudjelovanja na radionicama, sudionici se mole da osiguraju funkcionalne mikrofone i kamere na računalima.

Prijave: do 5. veljače 2021. u 10 sati putem aplikacije EMA, broj sudionika: 30

 

Opis radionica: Glavni cilj profesionalnog usmjeravanja je odabir zanimanja koje će učenicima odgovarati po njihovim obilježjima, u kojem će biti uspješni i koje će ih činiti zadovoljnima. Aktivnost koja se najčešće povezuje s profesionalnim usmjeravanjem je savjetodavni intervju. U okviru savjetodavnog intervjua savjetnik nastoji integrirati informacije o karakteristikama učenika i svijetu rad te pomoći učeniku u donošenju adekvatne karijerne odluke. U okviru ove radionice polaznici će dobiti osnovna teorijska znanja o savjetodavnom intervjuu (teorijski pristupi, oblici i postupak provođenja). Osim toga, polaznici će dobiti i praktična znanja o samom postupku provođenja savjetodavnog intervjua kroz aktivnost igranja uloga na različitim primjerima učenika.

 

Stečena znanja pomoći će osnovnoškolskim savjetnicima u pripremi učenika za odabir odgovarajuće srednje škole, a srednjoškolskim savjetnicima u pripremi učenika za odabir odgovarajuće karijerne odluke – odabir studija ili prelazak na tržište rada.

 

Napomena: Budući da su radionice interaktivne te će zahtijevati grupni rad i sudjelovanje u raspravi, polaznici trebaju imati funkcionalan mikrofon, a po mogućnosti i kameru.

 

Prijave na radionice odvijat će se isključivo putem sustava EMA u okviru CARNET-ovog projekta e-Škole. Rok za prijavu je 29. siječnja 2021., odn. 5. veljače 2021. u 10 sati. Napominjemo da je broj sudionika ograničen, stoga je uputno prijaviti se čim prije. Potvrde o zaprimanju prijava uz detaljne informacije o sudjelovanju bit će poslane najkasnije 1. veljače/ 8. veljače 2021. na e-mail adrese registrirane u sustavu EMA (skole.hr). S obzirom na moguće tehničke poteškoće s Carnetovim sustavom, molimo sve koji do tada ne dobiju potvrdu o sudjelovanju s poveznicom za Zoom sastanak da nas najkasnije do 12 sati 1. veljače 2021 kontaktiraju na euroguidance@mobilnost.hr.

Organizator radionica je Euroguidance centar Hrvatska - europska inicijativa koja djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije s ciljem poticanja stručnog usavršavanja i međunarodne mobilnosti stručnjaka iz područja profesionalnog usmjeravanja u Hrvatskoj te promicanja mogućnosti u okviru programa Erasmus+. U organizaciji edukativnih događanja za stručne suradnike već dugi niz godina ostvarujemo odličnu suradnju s predavačicama s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, posebice u izvođenju Seminara o profesionalnom usmjeravanju za psihologe i pedagoge, izradi publikacija i suradnje na brojnim događanjima na temu profesionalnog usmjeravanja i karijernog savjetovanja.

 

Kontakt: Mia Trcol, Euroguidance Hrvatska, Agencija za mobilnost i programe Europske unije

e-mail: euroguidance@mobilnost.hr

datum objave: 22.01.2021.