Objavljen poziv na dostavu projektnih prijedloga za program Erasmus+ za 2019. godinu

Europska komisija objavila je Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2019. godinu. Tekst Poziva te Vodič kroz program Erasmus+ za 2019. godinu možete pronaći na sljedećoj poveznici.

 

Program Erasmus+ najveći je program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta za razdoblje od 2014. do 2020. godine. Erasmus+ pruža niz mogućnosti za međunarodnu mobilnost pojedinaca, suradnju između različitih organizacija u svrhu razmjene dobre prakse i stvaranja inovacija te podršku reformi politika. Više pojedinosti o programu možete pronaći na mrežnim stranicama Agencije.

 

Ukupan proračun programa Erasmus+ za cijelu Europu za 2019. godinu iznosi 2,73 milijardi eura, od čega je 25,5 milijuna eura alocirano za Republiku Hrvatsku. Prijavni obrasci i ostala tehnička dokumentacija potrebna za postupak prijave bit će objavljeni na internetskim stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

 

Stručna potpora potencijalnim prijaviteljima kod pripreme projektnih prijedloga

 

U svrhu pripreme potencijalnih prijavitelja za Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2019. godinu Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira regionalne radionice diljem Hrvatske. Fokus radionica je na praktičnim aspektima pripreme projektnih prijedloga te uključuje rad u manjim skupinama. Više pojedinosti o lokacijama održavanja radionica i postupku registracije možete pronaći na sljedećoj poveznici.

 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije pruža mogućnost savjetovanja za organizacije koje žele prijaviti projekt u okviru decentraliziranih aktivnosti programa Erasmus+. Povratnu informaciju moguće je dobiti elektroničkom poštom, telefonom ili na sastanku u Agenciji za mobilnost i programe Europske unije. Za više pojedinosti pozivamo potencijalne prijavitelje da nam se obrate na sljedeće adrese elektroničke pošte ovisno o području svojeg interesa:

 

Odgoj i opće obrazovanje: comenius@mobilnost.hr
Strukovno obrazovanje i osposobljavanje: strukovno@mobilnost.hr
Visoko obrazovanje: erasmus@mobilnost.hr
Obrazovanje odraslih: grundtvig@mobilnost.hr
Mladi: yia@mobilnost.hr

 

datum objave: 29.10.2018.