Održan Seminar za karijerne savjetnike u visokom obrazovanju

Filozofski fakultet u Zagrebu, 7. lipnja 2017.

Tema: Karijerno savjetovanje u okviru visokih učilišta | Povezivanje akademske zajednice i poslovnog sektora

Organizacija: Euroguidance centar Hrvatska 

 

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 7. lipnja 2017. održan je Euroguidance Seminar za karijerne savjetnike u visokom obrazovanju pod nazivom Milenijska generacija - u potrazi za vlastitim uspjehom u organizaciji Euroguidance centra Hrvatska.

 

Održan Seminar za karijerne savjetnike u visokom obrazovanju - Slika 1

 

Svrha seminara bila je pružiti potporu karijernim centrima koji djeluju u okviru hrvatskih visokih učilišta te im ponuditi dobar temelj za kvalitetan rad i ostvarivanje suradnje kroz informiranje, razmjenu iskustava i primjera dobre prakse na nacionalnoj razini. S posebnim naglaskom na povezivanju akademske zajednice i poslovnog sektora, kroz panel raspravu i prezentacije željelo se ukazati na specifične potrebe tzv. „milenijske generacije“ te pozitivne primjere suradnje u tom području.

 

Seminar su otvorili izv. prof. dr.sc. Željko Holjevac, o.d. dekana Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i mr. sc. Antonija Gladović, ravnateljica Agencije za mobilnost i programe Europske unije, koji su pozdravili nazočne i kratko se osvrnuli na važnost cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja.

Kroz panel raspravu na temu „Milenijska generacija - u potrazi za vlastitim uspjehom“ predstavnici akademske zajednice dali su opći pregled trendova vezanih za tzv. „milenijsku generaciju“, dok su predstavnici poslovnog sektora predstavili svoje potrebe vezano za upravljanje ljudskim potencijalima te aktivnosti koje poduzeća poduzimaju kako bi privukla kvalitetan mladi radni kadar. U panel raspravi sudjelovali su prof. dr. sc. Vesna Vlahović Štetić, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Blaženka Divjak, Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, doc. dr. sc. Teo Matković, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu te dr. sc. Dunja Potočnik, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, kao predstavnici akademske zajednice, dok su poslovni sektor zastupali Ana Miletić, SELECTIO d.o.o., Bruna Kostelac Košir, INA – Industrija nafte, d.d., Elena Matjanovski, Zagrebačka banka d.d., Jelena Jelušić, VIPnet d.o.o. i Ines Barić, Školska knjiga d.d.

 

U nastavku seminara tri su stručnjakinje iz područja upravljanja ljudskim potencijalima, Ana Miletić, SELECTIO d.o.o., dr.sc. Jasminka Samardžija, prof.v.š. RIT Croatia i Iva Maksimović, Ramiro d.o.o. za poslovno savjetovanje, kroz prezentacije informirale sudionike o aktualnim trendovima u tom području te su također predstavljene aktivnosti suradnje s poslovnim sektorom koje se provode u okviru vodećih karijernih centara na hrvatskim visokim učilištima. Svoje su aktivnosti pritom predstavile Iva Gospodnetić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Katarina Pažur Aničić s Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, Aleksandra Hršak s Agronomskog fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Daria Vučijević sa Sveučilišta u Dubrovniku i Jasmina Tofant s Visokog učilišta Algebra kroz petominutne „blic“ prezentacije.

 

Seminar je okupio preko 50 sudionika, uključujući praktičare iz područja karijernog savjetovanja u visokom obrazovanju, predstavnike poslovnog sektora, odn. odjela ljudskih resursa relevantnih poduzeća u Hrvatskoj, kao i predstavnike Ministarstva znanosti i obrazovanja te drugih relevantnih institucija.

 

Održan Seminar za karijerne savjetnike u visokom obrazovanju - Slika 2

datum objave: 09.06.2017.