Slavimo s eTwinningom

U povodu 10. rođendana eTwinninga, europskog portala za međunarodnu suradnju vrtića i škola, Agencija za mobilnost i programe EU raspisala je nagradni natječaj za razredne ekipe pod nazivom „Slavimo s eTwinningom!“ te pokrenula istoimeni eTwinning projekt.

 

Ukupno 129 razrednih ekipa – 108 učitelja i nastavnika, te 182 učenika uključilo se u projekt i proslavilo s nama ovu značajnu obljetnicu.

Za sudjelovanje u eTwinning projektu bilo je potrebno sastaviti svoju razrednu ekipu koja se sastojala od barem jednog nastavnika i minimalno pet učenika.

Razredne ekipe su postupno rješavale zadatke koje su smo svaki tjedan objavljivali na TwinSpaceu „Slavimo s eTwinningom!“ i istoimenoj Facebook stranici.

 

Prvi zadatak odnosio se na predstavljanje razredne ekipe i ustanove te je bilo potrebno predstaviti se na kreativan način ostalim ekipama, po mogućnosti koristeći neki od Web 2.0 alata. Drugi zadatak bio je vezan za proslavu Dana eTwinninga, te su razredne ekipe na TwinSpaceu i Facebooku mogle objavljivati različite vrste materijala i zapisa s proslave. Treći zadatak bio je najzahtjevniji, a uključivao je izradu kreativnog sadržaja na temu „S eTwinningom upoznajem svijet“.

 

Sam odabir sadržaja, bilo da se radi o audiozapisu, videoradu, crtežu, fotografiji ili tekstu, prepustili smo razrednim ekipama.

Uključivanjem u eTwinning projekt , razredne su ekipe imale mogućnost naučiti sve o kreativnoj uporabi IKT alata u radu u online okruženju. Učenici su uz podršku nastavnika imali priliku surađivati s vršnjacima putem eTwinninga, razvijati timski duh, te digitalne, poduzetničke i jezične kompetencije.

 

Ustanove sudionice natječaja su na ovaj način postale prepoznatljive na portalu eTwinning, te im je natječaj pomogao u promociji školskih aktivnosti.

Pobjednike nagradnog natječaja pogledajte ovdje

 

Slavimo s eTwinningom - Slika 1

 

Slavimo s eTwinningom - Slika 2

 

Slavimo s eTwinningom - Slika 3

datum objave: 07.09.2015.