Natječaj za akreditacije Erasmus 2020. za novo programsko razdoblje

Europska komisija objavila je natječaj za akreditacije Erasmus 2020. u području odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i obrazovanja odraslih.

 

Dodjelom akreditacije Erasmus potvrđuje se da je podnositelj zahtjeva usvojio plan za provedbu visokokvalitetnih aktivnosti koje će provoditi tijekom mobilnosti u svrhu razvoja svoje ustanove. Akreditacija Erasmus alat je za ustanove u području odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i obrazovanja odraslih  koje se žele uključiti u međunarodnu razmjenu i suradnju. Dodjelom akreditacije Erasmus potvrđuje se da je podnositelj zahtjeva izradio plan za provedbu visokokvalitetnih aktivnosti mobilnosti u okviru razvoja svoje organizacije.

 

Akreditacija Erasmus omogućit će svojim nositeljima pojednostavljeni pristup izvorima financiranja iz Ključne aktivnosti 1 u sklopu budućeg programa (2021. - 2027.).

 

Zainteresirane ustanove mogu se prijaviti za pojedinačne akreditacije Erasmus za svoju ustanovu ili za mobilnost koordinatora projektnih konzorcija. 

Dok ustanove koje trenutačno posjeduju valjane Erasmus+ povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju mogu prenijeti svoje akreditacije u sljedeće programsko razdoblje na način da se prijave na ovaj natječajni poziv. Za takve ustanove, budući da već imaju važeće Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju, omogućen je jednostavniji prijavni postupak. Kao dio ovog Poziva, aktualnim nositeljima Povelje za mobilnosti u strukovnog obrazovanja može se dodijeliti i oznaka izvrsnosti, kojom se odaje priznanje njihovu dosadašnjem kvalitetnom radu. Rok za prijavu je 29. listopada 2020. godine.

 

Korisne poveznice:

 

Korisne poveznice na materijale Agencije za mobilnost i program EU kao pomoć u pripremi prijave:

 

datum otvaranja:
datum zatvaranja: 29.10.2020.
otvoren: Ne
datum objave: 18.06.2020.