Natječaj za akreditacije Erasmus 2021. u području odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te obrazovanja odraslih

Europska komisija objavila je 25. ožujka 2021. godine Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2021. godinu u sklopu kojega je objavljen i natječaj za akreditacije Erasmus 2021. u području odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te obrazovanja odraslih.

 

Dodjelom akreditacije Erasmus potvrđuje se da je podnositelj zahtjeva usvojio plan za provedbu visokokvalitetnih aktivnosti koje će provoditi tijekom mobilnosti u svrhu razvoja svoje ustanove. Akreditacija Erasmus alat je za ustanove u području odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te obrazovanja odraslih koje se žele uključiti u međunarodnu razmjenu i suradnju. Dodjelom akreditacije Erasmus potvrđuje se da je podnositelj zahtjeva izradio plan za provedbu visokokvalitetnih aktivnosti mobilnosti u okviru razvoja svoje organizacije.

 

Akreditacija Erasmus omogućit će svojim nositeljima pojednostavljeni pristup izvorima financiranja iz Ključne aktivnosti 1 tijekom čitavog programskog razdoblja (2021. - 2027.).

 

Zainteresirane ustanove mogu se prijaviti za pojedinačne akreditacije Erasmus za svoju ustanovu ili za mobilnost koordinatora projektnih konzorcija.

 

Rok za prijavu je 19. listopada 2021. godine.

 

Korisne poveznice:

 

Korisne poveznice na materijale Agencije za mobilnost i program EU kao pomoć u pripremi prijave:

datum otvaranja:
datum zatvaranja: 19.10.2021.
otvoren: Ne
datum objave: 18.08.2021.