Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske u akademskoj godini 2019./2020.

Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske u akademskoj godini 2019./2020.

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i mađarska zaklada Tempus Public Foundation pozivaju na podnošenje prijava na natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske za akademsku godinu 2019./2020. kako slijedi:

 

 1. stipendije za semestralni/djelomičan studij
  trajanje stipendije: od 3 do 10 mjeseci

 

 • za studente preddiplomskog, diplomskog i doktorskog studija, upisane na visoka učilišta u RH.

 

Prioritet imaju studenti mađarskoga jezika i književnosti, kao i studenti integriranoga sveučilišnog studija (medicina, stomatologija, farmacija, veterinarska medicina, arhitektura i pravo). Studenti moraju imati završen minimalno jedan semestar na svome matičnome visokom učilištu.

 

Stipendije se dodjeljuju samo za studijske programe na mađarskome jeziku (osim za područje umjetnosti gdje su prihvatljivi i programi na engleskome jeziku).

 

 1. stipendije za kratki i dugi istraživački boravak
  trajanje stipendije: od 3 dana do 10 mjeseci

 

 • istraživački boravak u trajanju od 3 do 29 dana

 

A) poslijediplomski studij i istraživanje: za studente koji su završili sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij te za doktorande koji žele provesti istraživanje u Mađarskoj;
B) postdoktorski studij i istraživanje: za kandidate koji su stekli akademski stupanj doktora znanosti te žele provesti istraživanje u Mađarskoj.

 

 • istraživački boravak u trajanju od 1 do 10 mjeseci

 

A) za studente koji su završili sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij;
B) za postdoktorande koji žele provesti istraživanje u Mađarskoj.

Doktorandi se ne mogu prijaviti za dugi istraživački boravak. Za duže boravke prijave se podnose za stipendije za semestralan/djelomičan studij.

 

 1. stipendije za cjelokupni preddiplomski, diplomski i doktorski studij
  trajanje stipendije: 36/24/36 mjeseci

 

 • za kandidate koji su završili srednjoškolsko obrazovanje te studente koji su završili sveučilišni preddiplomski studij te sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij.

 

Stipendije se dodjeljuju samo za studijske programe na mađarskome jeziku (osim za područje umjetnosti gdje su prihvatljivi i programi na engleskome jeziku).

 

 1. stipendije za ljetne tečajeve mađarskoga jezika i kulture
  trajanje stipendije: 2 ili 4 tjedna (ovisno o odabranome tečaju)

 

Stipendije za ljetne tečajeve pokrivaju trošak tečaja, smještaja i prehrane.

Popis ljetnih tečajeva, uključujući detaljne informacije o mjestu i razdoblju trajanja tečajeva, nalazi se u dokumentu u privitku.

 

Detaljne informacije o stipendijama i o postupku prijave dostupne su u dokumentu u prilogu te na mrežnim stranicama mađarske zaklade Tempus.

 

Svi zainteresirani kandidati moraju izvršiti on-line prijavu na mrežnim stranicama mađarske zaklade Tempus do 26. ožujka 2019. do 23.00 sata za semestralni/djelomičan studij, cjelokupan studij i istraživački boravak te do 28. ožujka 2019. do 23.00 sata za ljetne tečajeve i u istom roku Agenciji za mobilnost i programe Europske unije poštom dostaviti:

 

 1. jedan (1) primjerak cjelokupne odgovarajuće dokumentacije navedene u tekstu natječaja (uključuje i mađarski prijavni obrazac) na hrvatskome ili engleskome jeziku, (osim dokaza o znanju mađarskoga jezika koji može biti i na mađarskome jeziku). Ne treba dostavljati originalne dokumente, moguće je dostaviti i preslike.
 2. otisnut, ispunjen te potpisan on-line obrazac na hrvatskome jeziku dostupan ovdje.

 

Navedenu dokumentaciju potrebno je dostaviti na sljedeću adresu:

 

AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EUROPSKE UNIJE
Frankopanska ulica 26, 10 000 Zagreb,
uz naznaku 'Za stipendije Vlade Mađarske'.

 

Korisne upute za pripremu dokumentacije možete pronaći ovdje.

 

Upiti se šalju na e-mail adresu: bilaterala@mobilnost.hr

 

Prijavom na natječaj kandidati daju privolu Agenciji za mobilnost i programe Europske unije za prikupljanje i obradu njihovih osobnih podataka (koje su ustupili prijavom) u svrhu provedbe natječaja.

 

Dokumenti

 

Semester Partial studies - Guideliness

 

 

Research scholarships - Guidelines

 

 

Full degree doctoral studies – Guidelines

 

 

Summer Courses – Guidelines

 

 

List of Summer Courses

 

 

datum otvaranja: 01.03.2019.
datum zatvaranja: 26.03.2019.
otvoren: Ne
datum objave: 01.03.2019.