Poziv na prijavu na natječaj za Euroguidance studijski posjet 2019. Odense, Danska

Tema studijskog posjeta:   Karijerno savjetovanje u visokom obrazovanju

Mjesto održavanja posjeta:   Odense, Danska

Razdoblje održavanja posjeta:   14. – 15. svibnja 2019.

Rok za prijavu:   18. ožujka 2019.

Radni jezik posjeta:   engleski

 

 

Euroguidance centar Hrvatska u suradnji s Euroguidance centrom Danska 14. i 15. svibnja 2019. organizira studijski posjet na temu karijernog savjetovanja u okviru karijernih centara na visokim učilištima, u sklopu kojeg će sveučilište University of Southern Denmark ugostiti međunarodno izaslanstvo stručnjaka u karijernom savjetovanju u visokom obrazovanju.

 

Što je Euroguidance Hrvatska

Euroguidance centar Hrvatska europska je inicijativa koja djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije s ciljem poticanja međunarodne mobilnosti stručnjaka iz područja profesionalnog usmjeravanja i karijernog savjetovanja te promicanja europske dimenzije u sustavu profesionalnog usmjeravanja i karijernog savjetovanja u Republici Hrvatskoj.

 

Tema i sadržaj studijskog posjeta

Ovogodišnja tema studijskog posjeta je pružanje usluga karijernog savjetovanja u okviru karijernih centara na Sveučilištu u Odenseu, Danska. Domaćini studijskog posjeta, osim pružanja općih informacija o sustavu karijernih centara u visokom obrazovanju u Danskoj, predstavit će danske primjere dobre prakse u navedenom području te objasniti kako se aktivnosti karijernog savjetovanja konkretno organiziraju i provode. Detaljni program studijskog posjeta bit će dostupan naknadno na mrežnim stranicama Euroguidance centra i Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

 

Tko se može prijaviti

Prijaviti se mogu stručnjaci koji se u Republici Hrvatskoj bave aktivnostima karijernog savjetovanja studenata u okviru ustrojenih i aktivnih karijernih centara na visokim učilištima – primjerice psiholozi, pedagozi i drugi stručnjaci koji provode karijerno savjetovanje studenata. Minimalno potrebno iskustvo u poslovima povezanima s karijernim savjetovanjem u obrazovanju je 12 mjeseci. Preduvjet za sudjelovanje na studijskom posjetu je poznavanje engleskog kao radnog jezika posjeta (minimalno B2 razina), što se dokazuje ispunjavanjem prijavnog obrasca na engleskom jeziku. Skrećemo pozornost da prijavitelj mora imati suglasnost zakonskog predstavnika ustanove za prijavu (u trenutku prijave dovoljna je usmena suglasnost, dok će naknadno s ustanovom odabranih sudionika biti potpisan ugovor).

 

Kako se prijaviti?

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavni web obrazac dostupan na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije te svoj životopis u Europass formatu na engleskom jeziku dostaviti na euroguidance@mobilnost.hr s naznakom „Prijava za Euroguidance studijski posjet 2019.“. Obrascu za izradu životopisa u Europass formatu možete pristupiti putem ove poveznice.

 

Postupak odabira kandidata

Euroguidance Hrvatska će nakon isteka roka za prijavu, 18. ožujka 2019. provjeriti formalnu prihvatljivost kandidata, a zatim na temelju procjene prijavne dokumentacije i suradnje s povjerenstvom odabrati kandidata/e koji će sudjelovati na studijskom posjetu. Svi prijavljeni kandidati zaprimit će potvrdu o zaprimanju prijave po finaliziranju prijave (dostavi Europass životopisa i ispunjavanju web obrasca), a najuspješniji će zaprimiti obavijest o odobravanju prijave najkasnije do 29. ožujka 2019.

 

Financijska potpora

Euroguidance Hrvatska u cijelosti pokriva trošak smještaja i putovanja od Zagreba do mjesta održavanja studijskog posjeta te trošak dnevnica temeljem ugovora koji se sklapa s ustanovom sudionika. Trošak smještaja i putovanja od Zagreba do mjesta održavanja studijskog posjeta Euroguidance Hrvatska pokrit će unaprijed, dok se trošak dnevnica i lokalnog prijevoza refundira po odobrenju završnog izvješća sudionika.

 

Završno izvješće

Sudionik je nakon sudjelovanja na studijskom posjetu Euroguidance centru dužan podnijeti završno izvješće u kojem će dostaviti dokaze o provedenoj aktivnosti iz diseminacijskog plana, opisanom u prijavnom obrascu.

 

Više informacija možete pronaći na nižim poveznicama, a dodatno nas možete kontaktirati putem elektroničke pošte na euroguidance@mobilnost.hr.

 

 

Prijavom na natječaj kandidati daju privolu Agenciji za mobilnost i programe Europske unije za prikupljanje i obradu osobnih podataka koje su ustupili prijavom u svrhu provedbe natječaja. Više o obradi Vaših osobnih podataka možete pročitati u Općoj obavijesti o obradi osobnih podataka dostupnoj na http://mobilnost.hr/hr/sadrzaj/obrada-osobnih-podataka/.

 

Kontakt:

Mia Trcol

tel  +385 (0)1 5497 898

fax +385 (0)1 5005 699

euroguidance@mobilnost.hr

 

Dokumenti za prijavu:

 

 

datum otvaranja: 04.03.2019.
datum zatvaranja: 18.03.2019.
otvoren: Ne
datum objave: 04.03.2019.