Poziv na prijavu za dodjelu Erasmus+ povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju 2019. – 2020.

Objavljen je poziv na prijavu za dodjelu Erasmus+ povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (u daljnjem tekstu: SOO) za razdoblje 2019.  — 2020. Pozivaju se sve organizacije aktivne u provođenju kvalitetnih projekata mobilnosti učenika i osoblja u SOO-u u sklopu programa Leonardo da Vinci odnosno Erasmus+ programa s jasnom vizijom daljnje internacionalizacije ustanove (između ostaloga i s daljnjom provedbom mobilnosti učenika i osoblja u SOO-u u sklopu Erasmus+ programa) da razmotre mogućnost stjecanja Erasmus+ povelje za mobilnost u SOO-u i dostave svoje prijave prema uvjetima natječaja.

  

CILJ

Jedan od ciljeva programa Erasmus+ jest kontinuirano povećanje kvalitete mobilnosti u okviru SOO-a te internacionalizacija organizacija za SOO u zemljama koje sudjeluju u programu Erasmus+.

 

POVELJA

Erasmus+ povelja za mobilnost u SOO-u zamišljena je kako bi se organizacije s dokazanom kvalitetom u organizaciji mobilnosti učenika i osoblja potaknulo da nastave razvijati svoje strategije europske internacionalizacije. Erasmus+ povelja za mobilnost u SOO-u je akreditacija organizacija s dokazanim uspjehom u organizaciji visokokvalitetne mobilnosti učenika i osoblja u SOO-u.

 

PREDNOSTI I OBVEZE

Nositelji Erasmus+ povelje za mobilnost u SOO-u mogu u sljedećem natječajnom razdoblju svoje prijave za Ključnu aktivnost 1: Mobilnost učenika i osoblja u SOO-u podnositi u pojednostavnjenom postupku te se obvezuju na provedbu kvalitetnih mobilnosti. Erasmus+ poveljom za mobilnost u SOO-u nastoji se poduprijeti i izgradnja kapaciteta organizacija pošiljateljica za organizaciju  kvalitetne mobilnosti učenika i osoblja.

Erasmus+ povelja za mobilnost u SOO-u nije jamstvo za buduće financiranje projekata, ne podrazumijeva izravno financiranje i nije uvjet za sudjelovanje u programu Erasmus+. Organizacije kojima Erasmus+ povelja za mobilnost u SOO-u nije dodijeljena ne gube pravo prijave projektnih prijedloga za mobilnost u okviru kasnijih rokova.

 

PRIJAVA

Savjetujemo da pažljivo proučite poziv i obvezu osiguranja kvalitete mobilnosti u SOO-u.

 

Rok za prijavu svih zainteresiranih koji udovoljavaju formalnim uvjetima je 16. svibnja 2019. godine u podne (12:00 h po srednjoeuropskom vremenu  - CET).

 

Više informacija o prihvatljivim sudionicima, kriterijima za odabir i dodjelu Erasmus+ povelje za mobilnost u SOO-u i ostale korisne informacije i upute te prijavni obrazac možete preuzeti putem poveznica:

 

Poziv na natječaj: ENHR 

(napomena: 2.1.2019. ažuriran tekst poziva s izmjenama u dijelu 5. Kriteriji za isključenje i 10. Obrada osobnih podataka)

 

Obveza osiguranja kvalitete mobilnosti u SOO-u u okviru programa Erasmus+: ENHR

 

Prijavni obrazac dostupan je ovdje.

 

NAPOMENA: za pristupanje prijavnom obrascu bit će potrebno unijeti EU Login podatke.

 

Kako biste imali uvid u prijavni obrazac možete koristiti predložak obrasca koji je dostupan na sljedećoj poveznici.

 

Upute za ispunjavanje prijavnog obrasca: EN

 

Priručnik Go international – praktični vodič za stratešku internacionalizaciju u SOO-u: EN; HR

datum otvaranja: 30.11.2018.
datum zatvaranja: 16.05.2019.
otvoren: Ne
datum objave: 10.12.2018.