Poziv na prijavu za sudjelovanje na aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA aktivnosti) „eTwinning meets Erasmus+“ – Boosting the quality of eTwinning and Erasmus+ projects

 

Agencija za mobilnost i programe EU poziva vas na prijavu za sudjelovanje na TCA aktivnosti (Aktivnost transnacionalne suradnje) pod nazivom „eTwinning meets Erasmus+“ – Boosting the quality of eTwinning and Erasmus+ projects koja će se održati u Ljubljani, Sloveniji, u razdoblju od 18. do 20. svibnja 2017. godine.  S obzirom na to da je aktivnost međunarodnoga karaktera, radni jezik je engleski.

 

Kvaliteta projektnog rada predstavlja ključan element obrazovne ustanove koja teži ostvarivanju željenog i planiranog utjecaja na polju međunarodne suradnje. Da bi se spomenuta kvaliteta postigla, obrazovne ustanove trebaju biti usmjeravane i opremljene adekvatnim znanjima i vještinama u smislu pružanja i uspješnog provođenja manjih ili većih strateških partnerstava i projekata mobilnosti nastavnog i nenastavnog osoblja te učenika.

 

Svrha ove zajedničke aktivnosti slovenske Nacionalne službe za podršku eTwinningu i programskih djelatnika programa Erasmus+ je povećanje kvalitete međunarodnih školskih projekata na europskoj razini te projektnog planiranja u eTwinning i Erasmus+ projektima. Poseban naglasak aktivnosti bit će na podršci KA1 i KA2 Erasmus+ projektima koji tijekom provedbe koriste eTwinning.

 

Na aktivnosti će biti riječi o: eTwinning platformi, mogućnostima za profesionalni rast i razvoj kroz eTwinning, mogućnostima u sklopu Erasmus+ aktivnosti, rješenjima za potporu i unapređenje Erasmus+ projekata (KA1 i KA2) uz pomoć eTwinninga, primjerima dobrih praksi te o kvaliteti upravljanja projektom i projektnog planiranja.

 

eTwinning radionica profesionalnog usavršavanja u kombinaciji s aktivnostima međunarodne suradnje u sklopu programa Erasmus+ (TCA) također predstavlja priliku za pronalazak potencijalnih projektnih partnera za vaše buduće međunarodne projekte.

 

Ciljana skupina

 

Aktivnost je otvorena za sudionike učitelje/nastavnike iz područja općeg (školskog) obrazovanja te strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (učitelji/nastavnici koji podučavaju učenike uzrasta od 14 do 19 godina). Namijenjena je početnicima i samostalnim korisnicima (učiteljima/nastavnicima koji žele unaprijediti postojeće vještine upravljanja projektom) u eTwinningu te novim korisnicima Erasmus+ programa (KA1 i KA2).

 

Na seminaru će sudjelovati oko 20 sudionika iz cijele Europe, a do najviše 4 mjesta rezervirano je za sudionike iz Hrvatske, i to 3 iz područja općeg (školskog) obrazovanja te 1 iz područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

 

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske.

 

Agencija za mobilnost i programe EU financirat će troškove kotizacije te sufinancirati troškove puta sudionika, a sudionik će bez obzira na cijenu putne karte doprinijeti putnim troškovima u iznosu od 450,00 HRK. Iz troškova kotizacije organizator će osigurati smještaj za 2 noći, turističku pristojbu, obroke i obilazak uz stručno vodstvo.

 

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem registracijskog obrasca.

Podsjećamo da je za prijavu potrebna suglasnost zakonskog predstavnika matične organizacije (ustanove). U fazi prijave ona može biti i usmena.

NOVO - PRODULJEN ROK: krajnji rok za prijavu na aktivnost je 14. ožujka 2017. godine.

 

Više informacija možete pronaći u sljedećim prilozima:

 

Za sva pitanja u vezi aktivnosti molimo vas da se obratite na adresu elektroničke pošte tca_obrazovanje@mobilnost.hr.

datum otvaranja: 28.02.2017.
datum zatvaranja: 14.03.2017.
otvoren: Ne
datum objave: 28.02.2017.