Poziv na prijavu za sudjelovanje na Euroguidance prekograničnom seminaru 2019.

 

 

Tema seminara

Vještine za budućnost

(Skills for the future)

Mjesto održavanja

Bled, Slovenija

Vrijeme održavanja

14. – 15. svibnja 2019.

Rok za prijavu

6. ožujka 2019.

Radni jezik seminara

engleski

 

Euroguidance centar Hrvatska u suradnji s centrima Euroguidance mreže iz 12 europskih zemalja 14. i 15. svibnja 2019. u Bledu, Slovenija, organizira Euroguidance prekogranični seminar na temu „Skills for the Future“ (Vještine za budućnost). Prekogranični seminari održavaju se od 2005. godine, a namijenjeni su praktičarima, donositeljima odluka i svim relevantnim dionicima iz područja profesionalnog usmjeravanja i karijernog savjetovanja.

 

Što je Euroguidance Hrvatska

Euroguidance centar Hrvatska europska je inicijativa koja djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije s ciljem poticanja međunarodne mobilnosti stručnjaka iz područja profesionalnog usmjeravanja te promicanja europske dimenzije u sustavu profesionalnog usmjeravanja u Republici Hrvatskoj.

 

Tema i sadržaj Prekograničnog seminara

Tijekom dvodnevnog seminara međunarodni će stručnjaci, praktičari iz područja profesionalnog usmjeravanja i karijernog savjetovanja, voditi radionice posvećene ovogodišnjoj temi seminara – Vještine za budućnost (Skills for the future). Seminar će također pružiti pregled trenutnog stanja u području obrazovanja, zapošljavanja i profesionalnog usmjeravanja vezano za promicanje vještina budućnosti te će se predstaviti primjeri dobre prakse iz zemalja sudionica seminara. Ovakvim se pristupom sudionicima seminara, savjetnicima iz ukupno 12 zemalja – Austrije, Češke, Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Slovenije, Slovačke, Srbije, Švicarske i Portugala – omogućuje umrežavanje s kolegama te razmjena iskustava i inovativnih pristupa profesionalnom usmjeravanju.

 

Tko se može prijaviti

Prijaviti se mogu stručni suradnici psiholozi i pedagozi te stručni suradnici drugih usmjerenja u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj. Minimalno potrebno iskustvo u pružanju usluga profesionalnog usmjeravanja u obrazovanju je godinu dana. Preduvjet za sudjelovanje na seminaru je poznavanje engleskog kao radnog jezika seminara (minimalno B1 razina), što se dokazuje ispunjavanjem prijavnog obrasca na engleskom jeziku. Skrećemo pozornost da prijavitelj mora imati suglasnost zakonskog predstavnika ustanove za prijavu (u trenutku prijave dovoljna je usmena suglasnost).

 

Kako se prijaviti?

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavni web obrazac dostupan na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije ovdje te svoj životopis u Europass formatu na engleskom jeziku dostaviti na euroguidance@mobilnost.hr s naznakom „Prijava za Euroguidance prekogranični seminar“. Obrascu za izradu životopisa u Europass formatu možete pristupiti putem ove poveznice.

 

Postupak odabira kandidata

Euroguidance Hrvatska će nakon isteka roka za prijavu provjeriti formalnu prihvatljivost kandidata, a zatim na temelju procjene prijavne dokumentacije odabrati jednog kandidata koji će sudjelovati na Euroguidance prekograničnom seminaru. Svi prijavljeni kandidati zaprimit će potvrdu o zaprimanju prijave po finaliziranju prijave (dostavi Europass životopisa i ispunjavanju web obrasca), a najuspješniji će zaprimiti obavijest o odobravanju prijave najkasnije do 18. ožujka 2019.

 

Financijska potpora

Euroguidance Hrvatska u cijelosti pokriva kotizaciju za sudjelovanje na seminaru, trošak dnevnica, smještaja i putovanja od Zagreba do mjesta održavanja seminara, i to na temelju ugovora koji se sklapa sa školom sudionika. Kotizaciju za sudjelovanje na seminaru, trošak smještaja i putovanja od Zagreba do mjesta održavanja seminara Euroguidance Hrvatska pokrit će unaprijed, dok se trošak dnevnica i lokalnog prijevoza refundira po odobrenju završnog izvješća sudionika.

 

Završno izvješće

Sudionik je nakon sudjelovanja na Prekograničnom seminaru Euroguidance centru dužan podnijeti završno izvješće u kojem će dostaviti dokaze o provedenoj aktivnosti iz diseminacijskog plana, opisanom u prijavnom obrascu. Neki od mogućih oblika diseminacije su:

 

  • održavanje jedne od radionica s Prekograničnog seminara za učenike,
  • informativno predavanje o Prekograničnom seminaru za školske kolege,
  • predavanje za Županijsko stručno vijeće psihologa ili pedagoga (ovisno o profilu prijavljenog savjetnika).

 

Krajnji rok za prijavu na seminar je 6. ožujka 2019. godine

 

Više informacija možete pronaći na nižim poveznicama, a dodatno nas možete kontaktirati putem elektroničke pošte na euroguidance@mobilnost.hr.

 

 

Prijavom na natječaj kandidati daju privolu Agenciji za mobilnost i programe Europske unije za prikupljanje i obradu osobnih podataka koje su ustupili prijavom u svrhu provedbe natječaja. Više o obradi Vaših osobnih podataka možete pročitati u Općoj obavijesti o obradi osobnih podataka dostupnoj na http://mobilnost.hr/hr/sadrzaj/obrada-osobnih-podataka/.

 

Kontakt:

Mia Trcol

tel  +385 (0)1 5497 898

fax +385 (0)1 5005 699

euroguidance@mobilnost.hr

 

Dokumenti za prijavu:

datum otvaranja:
datum zatvaranja: 06.03.2019.
otvoren: Ne
datum objave: 20.02.2019.